Номинираните книги вече пътешестват до деца из страната

Преди коледните празници на 2017 г. няколко сандъчета с книги, номинирани за наградата за най-добра детска книга “Бисерче вълшебно” 2018, отпътуваха към своите читатели от библиотеки и училища в страната.

Едно от тях пристигна при учениците от V. ОУ “Митьо Станев” – Стара Загора. Как бе посрещнато то научихме от училищния библиотекар Рая Петрова:

“Истинска еуфория предизвика появата на сандъчето в библиотеката на V. ОУ “Митьо Станев”. Децата са жадни за нови и интересни книги. В разговори с учениците разбирам, че вече си имат и любими заглавия от сандъчето: “Майстори на феи”, “S.O.S.Нова учителка”, “Загадъчната библиотекарка”, “Топлото човече”.

Най-активни читатели са децата от 2.,3. и 4. клас. Много от тях ми разказват за прочетеното; за героите, които са ги впечатлили и дори си купуват вече прочетени книги от сандъчето.”

Ако се чудите защо сандъчето на снимката е празно, значи още не сте разбрали какъв ефект оказват книгите-пътешественици върху малките читатели! 🙂

“Пътуващите сандъчета” е проект за насърчаване на четенето на ББИА и фондация “Детски книги”. Сандъчета с книги пътуват из библиотеките и училищата в страната по заявка на библиотекар/учител и престояват известно време, след което отпътуват отново. Повече за проекта ще откриете тук.