Номинираните книги вече пътешестват до деца из страната

Преди коледните празници на 2017 г. няколко сандъчета с книги, номинирани за наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2018, отпътуваха към своите читатели от библиотеки и училища в страната.

Едно от тях пристигна при учениците от V. ОУ „Митьо Станев“ – Стара Загора. Как бе посрещнато то научихме от училищния библиотекар Рая Петрова:

„Истинска еуфория предизвика появата на сандъчето в библиотеката на V. ОУ „Митьо Станев“. Децата са жадни за нови и интересни книги. В разговори с учениците разбирам, че вече си имат и любими заглавия от сандъчето: „Майстори на феи“, „S.O.S.Нова учителка“, „Загадъчната библиотекарка“, „Топлото човече“.

Най-активни читатели са децата от 2.,3. и 4. клас. Много от тях ми разказват за прочетеното; за героите, които са ги впечатлили и дори си купуват вече прочетени книги от сандъчето.“

Ако се чудите защо сандъчето на снимката е празно, значи още не сте разбрали какъв ефект оказват книгите-пътешественици върху малките читатели! 🙂

„Пътуващите сандъчета“ е проект за насърчаване на четенето на ББИА и фондация „Детски книги“. Сандъчета с книги пътуват из библиотеките и училищата в страната по заявка на библиотекар/учител и престояват известно време, след което отпътуват отново. Повече за проекта ще откриете тук.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.