Цвета Белчева е вторият писател на гости на активните бисерчета от Попово

Децата от Попово са сред най-активните участници в Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ и вече 2 поредни години учениците от ОУ „Л. Каравелов“ стават активни посланици на идеите на наградата сред своите връстници. В кампанията „Активните бисерчета“ през 2017 години те се съревноваваха с ученици от цялата страна и спечелиха две от общо петте награди „Посещение на писател в училище“.

След срещата с Радостина Николова, на „активните бисерчета“ от училищните клубове „Млад журналист“ и „Читатели – откриватели“ по проект „Твоят час“ гостува детската писателка Цвета Белчева. На 28.11.2017 г. тя се срещна с учениците от VI a и VIб класове и с децата от ДГ „Слънце“.

На децата от ДГ „Слънце“ писателката, заедно с четвъртокласниците Гергана, Теодора, Мелек, Кристиян и Ивайла, прочете приказка от своята книга „Аз искам да бъда…2“ (номинирана в „Бисерче вълшебно“ 2017) и откъс от най-новата си книга „Тялото говори“. Писателката и децата си говориха за море, водни пързалки, приказки, книжки и четене.

Хрупане на солети откри срещата на Цвета Белчева с шестокласниците на ОУ „Л. Каравелов“ и участниците в клуб „Млад журналист“. Писателката сподели, че така й е хрумнала идеята за написването на книгата „Тялото говори“, която е под формата на тетрадка по биология на Михаил Л. Атанасов, а човешките органи и системи водят забавни диалози.

От Цвета Белчева шестокласниците научиха как се става писател, какви книги е чела като дете, защо е започнала да пише, какво мисли за съвременните детски книги, дали е добре да имат модел за подражание, кои книги са й повлияли. Интересна беше дискусията за книгите и филмите по тях: какво да направим първо – да прочетем книгата или да гледаме филма?

На своите нови приятели от ОУ „Л. Каравелов“, гр. Попово Цвета Белчева препоръча да прочетат „Джонатан Ливингстън Чайката“ от Ричард Бах и им пожела да търсят и в книгите, и в живота качествени хора, на които да подражават, да помнят мечтите си и да се борят за тях.

One thought on “Цвета Белчева е вторият писател на гости на активните бисерчета от Попово

  1. Pingback: Театър в куфар, премиера на екран – Детски книги

Comments are closed.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.