S.O.S. Нова учителка

– Тя е луда!
Погледнах към приятелката си Леа. Тя потупа челото си с пръст. Знаех точно какво има предвид. И бях съгласна. Новата ни учителка беше абсолютно откачена. Смахната. Изкуфяла. Пълно куку.

Госпожица Шарлот не е като другите учителки: тя прилича на плашило с огромната си шапка и старомодната си рокля, а и в свободното си време често говори на едно камъче... В началото децата я смятат за луда, но малко по малко откриват, че с нея на училище е много по-забавно. Вместо да решават задачи по алгебра, в часовете по математика тя ги кара да измерват класната стая със сварени спагети, всеки следобед им разказва вълшебни истории за горили и пустини, дори играе футбол с тях – при това много добре!

Първата книга от поредицата на Доминик Демерс за шантавата стара дама е забавна, омагьосваща и вдъхновяваща история, която ще накара всеки от вас да замечтае за учителка като госпожица Шарлот.

Кратка информация за автора:

Доминик Демерс (родена на 23 ноември 1956 г.) е френско-канадска писателка на детски романи с множество награди. Книгите ѝ са превеждани на десетки езици. Демерс има докторска степен по детска литература и е най-известна с поредицата си за приключенията на емблематичната госпожица Шарлот.

Кратка информация за илюстратора:

Тони Рос (роден на 10 август 1938 г.) е британски илюстратор и автор на детски книги. Днес той е един от най-популярните и характерни илюстратори на детски книги в света, като през 2016 и 2017 г. оглавява класацията на "The Bookseller" за най-продаван детски илюстратор. У нас Рос е най-известен е с илюстрирането на произведенията на Дейвид Уолямс и книгите от поредицата "Ужасния Хенри" на Франческа Саймън.

Все още няма оценки.

Моля, оценете книгата

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.