S.O.S. Нова учителка

– Тя е луда!
Погледнах към приятелката си Леа. Тя потупа челото си с пръст. Знаех точно какво има предвид. И бях съгласна. Новата ни учителка беше абсолютно откачена. Смахната. Изкуфяла. Пълно куку.

Госпожица Шарлот не е като другите учителки: тя прилича на плашило с огромната си шапка и старомодната си рокля, а и в свободното си време често говори на едно камъче... В началото децата я смятат за луда, но малко по малко откриват, че с нея на училище е много по-забавно. Вместо да решават задачи по алгебра, в часовете по математика тя ги кара да измерват класната стая със сварени спагети, всеки следобед им разказва вълшебни истории за горили и пустини, дори играе футбол с тях – при това много добре!

Първата книга от поредицата на Доминик Демерс за шантавата стара дама е забавна, омагьосваща и вдъхновяваща история, която ще накара всеки от вас да замечтае за учителка като госпожица Шарлот.

Кратка информация за автора:

Доминик Демерс (родена на 23 ноември 1956 г.) е френско-канадска писателка на детски романи с множество награди. Книгите ѝ са превеждани на десетки езици. Демерс има докторска степен по детска литература и е най-известна с поредицата си за приключенията на емблематичната госпожица Шарлот.

Кратка информация за илюстратора:

Тони Рос (роден на 10 август 1938 г.) е британски илюстратор и автор на детски книги. Днес той е един от най-популярните и характерни илюстратори на детски книги в света, като през 2016 и 2017 г. оглавява класацията на "The Bookseller" за най-продаван детски илюстратор. У нас Рос е най-известен е с илюстрирането на произведенията на Дейвид Уолямс и книгите от поредицата "Ужасния Хенри" на Франческа Саймън.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.