Малки и големи истории за изчезналите животни

Корица: Малки и големи истории за изчезналите животни
Издания:твърда корица
Страници: 76

Къде са изчезнали гигантските бобри?
Какво се е случило с хипопотама джудже?
Защо костенурката от остров Пинта е толкова самотна?
Днес природата е станала по-мълчалива. Тратратратра от Мадагаскар е замлъкнал завинаги. Този гигантски лемур вече не взема думата освен в приказките и легендите, които са му посветени. Подобна е съдбата на птицата додо, на Килопилопитсофи, на моа, на Пуакаи и много други създания, чието име само по себе си интригува и ни кара да мечтаем.
С реалистични илюстрации и забавни комикси, тази книга разказва историята на животните, изчезнали във времето между каменната ера и нашето настояще.

Кратка информация за авторите/илюстраторите:

Елен Ражкак е родена през 1981 г. Учи гравюра в училище "Естиен", а след това илюстрация в Национално училище по декоративни изкуства в Париж. Живее и работи в Париж като илюстратор за пресата и младежкото книгоиздаване.
Дамиен Лавердюн е роден през 1978 г. Учи в Училището по приложни изкуства "Дюпере" и завършва Националното училище по декоративни изкуства в Париж. Живее и работи в Париж като автор, проектант и графичен дизайнер и преподава приложни изкуства в гимназията "Севр".
Двамата заедно съставят "Малки и големи истории за изчезналите животни" (спечелила през 2010 г. наградата Earth in View на Панаира на книгата в Монтрейил), успешно комбинирайки в нея художественото с образователното.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.