Шантавата министърка (Госпожица Шарлот)

Корица: Шантавата министърка (Госпожица Шарлот)
Част от Приключенията на госпожица Шарлот поредица:
Издания:мека корица (английски)

 

Ето я отново госпожица Шарлот – една съвременна Мери Попинз с възголяма шапка и вехта рокля, заради които изглежда като плашило. О, освен това тя има навика да говори на едно... камъче!

Госпожица Шарлот е на гарата и чака влака, който ще я отведе до приятелите ѝ Мари и Лео, както и до любимото ѝ камъче Гертруд. Но точно тогава тя случайно взeма чантата на министър-председателя. Тъй като вътре има важни документи, а същата вечер политикът трябва да произнесе реч за образованието на децата, госпожица Шарлот и синът на министър-председателя се впускат в лудо преследване, за да го настигнат навреме.

По пътя възрастната дама не устоява на изкушението да пренапише скучната реч, да попее пред публика и да разкаже няколко ужасни шеги. А отгоре на всичко привлича вниманието на медиите и тайните служби, които хукват по петите ѝ.

Кратка информация за автора:

Доминик Демерс е е докторантка по детска литература и писателка от франкофонска Канада. Пише книги за малки, по-големи и най-големи, повечето от които стават бестселъри и ѝ носят много награди. Днес тя е със статута на национално съкровище, поне в региона на Квебек. Най-известна е с романите си за приключенията на ексцентричната госпожица Шарлот.

Кратка информация за илюстратора:

Тони Рос е британски художник, който илюстрира книги повече от 40 години и е публикуван по целия свят. Най-известен е може би с поредицата „Малката принцеса“, както и със сътрудничеството си с автора Дейвид Уолямс. Книгите на Тони са награждавани много пъти. Обявен е за най-продавания илюстратор в Обединеното кралство три поредни години.

Кратка информация за преводача:

Анета Пантелеева е преводачка от английски и немски език на книги за малки и големи. Завършила е културология, а след това и „Преводач-редактор“ в СУ. Денем редактира, нощем превежда, а през останалото време се разхожда с кучето си, прекалява с фентъзито и фантастиката – както на хартия, така и на екран, и пътува при всяка отворила ѝ се възможност.

Откъс:

Minister_Chapter1

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.