Пасиансът на Карла

 

Никак не е лесно да си на мястото на деветгодишната Карла. Майка ѝ има нов съпруг, а Карла тъгува за баща си, когото вижда твърде рядко. В добавка майка ѝ е вманиачена на тема чистота и непрекъснато тормози всички вкъщи, а братята на Карла често ѝ лазят по нервите. И на всичкото отгоре Карла е принудена да дели с още две момичета вниманието на най-най-добрата си приятелка! Е, как да се чувства при това положение?

Когато баща ѝ за пореден път забравя какво са се уговорили, Карла е дълбоко огорчена. Чувства се неразбрана и решава да избяга от къщи. Къде ще живее ли? Как къде! Ами че при бездомника Бъстър, приятел на баща ѝ! Малката лудетина се впуска в драматично приключение, за да разбере, че щастието не идва даром. За него е нужно да се потрудим.

Кратка информация за автора:

На 17 години Ренѐ Тофт Симонсен става световна звезда. Истинска звезда, една от най-търсените през 80-те години на миналия век. Но… на модния подиум. След седем луди години тя решава, че не това е нейният мечтан живот и се връща в родината си Дания, където следва психология, с фокус децата. Започва и да пише за тях. Романът „Пасиансът на Карла“ е спечелил наградата Детска книга на годината на книгоиздателския бранш.

Кратка информация за илюстратора:

Ларс Габел, роден през 1971 г. в Каанак, Гренландия, учи за илюстратор в училището по дизайн в Колдинг и работи като илюстратор и художник на свободна практика от 2002 г.

Кратка информация за преводача:

Ева Кънева е преводачка на художествена литература от датски, норвежки, шведски и немски език. От 2009 г. е превела над 40 книги с основен акцент върху художествената литература. През 2015 г. получава наградата „Васа Ганчева“ за млади преводачи, както и най-голямата награда за преводач на NORLA.

Още книги от поредицата:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.