Ела в отбора на Активните бисерчета 2018!

Фондация „Детски книги“ кани всички млади хора на възраст от 8 до 18 г. да станат част от третото издание на конкурса „Активните бисерчета 2018“. Той е съпътстваща инициатива към Награда „Бисерче вълшебно“ и ще се проведе в периода 20.02.- 15.04.2018 г.

Какви са целите на конкурса „Активните бисерчета 2018“? Чрез него организаторите искат да поканят младите хора да се превърнат в активни посланици и да разпространят чрез свои собствени идеи и инициативи информацията за награда „Бисерче вълшебно“ 2018 сред приятелите и съучениците си.

Защо децата от 8 до 18 г.? Защото най-голям лидер на мнение за младите са техните връстници.

И защото вярваме, че тяхното въображение може да работи успешно за добри каузи като насърчаване на четенето.

Макар гласуването за любима книга да е отворено само за читатели от 5 до 16 г. включително, младежите до 18 г. също са добре дошли да помогнат с идеи и да станат наши посланици.

Как да се включиш? Убедени сме, че младите хора имат безспорен талант да убеждават (всички родители са го изпитали на свой гръб) и са неизчерпаем източник на идеи.

За да се включиш в конкурса:

  • реши дали ще участваш сам или с екип от съмишленици;
  • намери си подкрепящ възрастен – той ще е необходим, за да те запише за участие, да следи крайните срокове и да ни информира за инициативите ти;
  • Виж официалните правила и попълни електронния формуляр за участие;
  • помисли как да покажеш на децата от 5 до 16 г., които имат право да гласуват в „Бисерче вълшебно“ 2018, че си струва да бъдеш читател с мнение;
  • бъди наш посланик и не забравяй да използваш хаштаг #бисерчета2018, ако публикуваш нещо в социалните мрежи, за да знаят всички, че работиш за добра кауза.

Има ли смисъл да участваш? Нека те попитаме:

„Омръзна ли ти възрастните да ти натякват, че не четеш?

Че се занимаваш само с безполезни неща?“

На нас също ни омръзна! Затова те каним заедно да покажем на възрастните, че:

  • Децата зная най-добре какво искат да четат!
  • Младите хора са истинското жури на детско-юношеската литература!
  • Ако дадеш възможност на младите хора, те ще те изненадат с добри идеи!

Ще спечелиш ли нещо? Мда, определено обичаме наградите! Но тъй като искаме да разпространим посланието, че четенето е страхотно, ще търсим най-оригиналните идеи, които успяват да привлекат към книгите дори твоите нечетящи съученици.

В началото на май 2018 г. ще определим 5 участници (индивидуални или отбори), регистрирани в „Активните бисерчета 2018“, които са генерирали най-интересните идеи. Те ще спечелят посещение на български писател в тяхното училище/населено място!

Имаме ли индивидуални награди за всеки участник? Не. Победата винаги е по-сладка, когато е споделена. Но пък ако вие сте причината за посещение на автор във вашето училище/населено място, със сигурност ще се превърнете в звездата на сезона 😉

А ако някой от участниците успее да насърчи много от връстниците си да гласуват в „Бисерче вълшебно“ 2018? Когато получим резултатите от гласуването за любима книга, ще проверим дали вотът не е провокиран от действията на някое от нашите #бисерчета2018. Ако е така, онзи участник/отбор, който е убедил най-много младежи да гласуват, ще получи награда – комплект с книги на стойност 200 лв.

Разчитаме на твоята помощ!

Стани активно #бисерче2018 и нека заедно докажем, че силата е в ръцете на децата!

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.