Децата от Попово започнаха своето участие в конкурса „Активните бисерчета“ с нетипична фотосесия

Участниците от Попово са сред най-запалените лидери на мнение в конкурс „Активните бисерчета“. В предишното издание отбори от града си спечелиха две от големите награди заради нестандартните си идеи. На 20 февруари 2018 г. младите лидери на мнение се включиха чрез скайп връзка в Детския център на Столична библиотека и заедно с ученици от 6 ОУ „Граф Игнатиев“ София участваха в церемонията по стартиране на Национална награда „Бисерче вълшебно“ 2018.

„Работата на активните бисерчета от Попово започва далеч преди началото на книжната кампания“, споделят г-жа Соня Герасимова и училищната библиотекарка Антоанета Йорданова.

„За втора поредна година децата организират Коледен базар, за да закупят номинираните книги. Така поставят основата на своята активна работа при отварянето на линиите за гласуване.“

Участниците от Попово подадоха и своята заявка за участие в третото издание на инициативата „Активните бисерчета“ 2018. Те ще се състезават под името „Жълтурковците“, а първата им дейност по популяризиране на книжната награда е привличането на 170 ученици от начален етап от ОУ „Любен Каравелов“, които участваха в групова снимка в двора на училището и изписаха с телата си думата „бисерче“.

Освен тази нестандартна фотосесия, малките бисерчета са замислили още любопитни и нестандартни идеи за насърчаване на четенето. Очакваме с нетърпение информация от техните подкрепящи възрастни (учители, родители и училищната библиотека), за да я споделим заедно с новини от работата на техните конкуренти от цялата страна!

Ако и Вие искате да се включите в кампанията „Активните бисерчета“, направете го тук.

 

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.