За старта на Бисерче вълшебно 2018 Варненската библиотека осигури за читателите номинираните книги

Варненската регионална библиотека „Пенчо Славейков“ закупи пълен комплект от номинираните за Наградата “Бисерче вълшебно” 2018 заглавия – общо 101 книги, разпределени в четири възрастови категории и категорията за нехудожествена литература “Нещотърсачи”.

Малките читатели на библиотеката могат да ги заемат и четат още от днес, когато ще бъде даден официалният старт на гласуването.

Библиотекарите от Детски и средношколски комплекс са подготвили и серия от рекламни материали, като важно място в тях заемат цветните плакати с кориците на книгите от всички 5 категории – “Откриватели” (5-7 г.), “Изследователи” (8-10 г.), “Мечтатели” (11-13 г.), “Майстори” (14-16 г.) и “Нещотърсачи” за нехудожествени заглавия. Всички те ще бъдат изложени в залите за деца и тийнейджъри.

И информационните материали, и книгите са в помощ на читателите на библиотеката и на родителите, основна база за избор през ваканционните дни и месеци. Заглавията от „Бисерче вълшебно“ всяка година влизат в летните препоръчителни списъци за варненчетата. Именно затова е лесен отговорът на въпроса „Какво ново бихте препоръчали?“ и е лесно едно дете да бъде спечелено като читател на библиотеката – като разгледа и избере „своето бисерче“ от номинациите.

Децата от Варна са едни от най-активните участници в Наградата за най-добра детска книга и вече три поредни години са посланици на идеите на „Бисерче вълшебно“ сред своите връстници.