За старта на Бисерче вълшебно 2018 Варненската библиотека осигури за читателите номинираните книги

Варненската регионална библиотека „Пенчо Славейков“ закупи пълен комплект от номинираните за Наградата „Бисерче вълшебно“ 2018 заглавия – общо 101 книги, разпределени в четири възрастови категории и категорията за нехудожествена литература „Нещотърсачи“.

Малките читатели на библиотеката могат да ги заемат и четат още от днес, когато ще бъде даден официалният старт на гласуването.

Библиотекарите от Детски и средношколски комплекс са подготвили и серия от рекламни материали, като важно място в тях заемат цветните плакати с кориците на книгите от всички 5 категории – „Откриватели“ (5-7 г.), „Изследователи“ (8-10 г.), „Мечтатели“ (11-13 г.), „Майстори“ (14-16 г.) и „Нещотърсачи“ за нехудожествени заглавия. Всички те ще бъдат изложени в залите за деца и тийнейджъри.

И информационните материали, и книгите са в помощ на читателите на библиотеката и на родителите, основна база за избор през ваканционните дни и месеци. Заглавията от „Бисерче вълшебно“ всяка година влизат в летните препоръчителни списъци за варненчетата. Именно затова е лесен отговорът на въпроса „Какво ново бихте препоръчали?“ и е лесно едно дете да бъде спечелено като читател на библиотеката – като разгледа и избере „своето бисерче“ от номинациите.

Децата от Варна са едни от най-активните участници в Наградата за най-добра детска книга и вече три поредни години са посланици на идеите на „Бисерче вълшебно“ сред своите връстници.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.