Ана Ана: Пеперуди, люляк и диви ягоди

Корица: Ана Ана: Пеперуди, люляк и диви ягоди
Част от Ана Ана поредица:
Издания:мека подвързия (български)
Страници: 28

 

Какво може да накара Ана Ана и плюшените ѝ играчки да станат от удобните си възглавнички и да отидат на разходка?
Лиско има идея - лов на съкровище.

Ана Ана е симпатично момиченце, което обожава да играе със своите плюшки. Понякога тя ги тормози здраво, а понякога пухкавата компания я побърква в желанието си да овладее различни умения. И независимо на коя от книжките на Алекси Дормал и Доминик Рок ще попаднете, едно е ясно – детето ви ще се влюби гарантирано.

Книгата е част от поредицата комикси "Ана Ана" и е подходяща за деца на възраст 3–7 г.

Кратка информация за автора и илюстратора:

Комиксите за Ана Ана неслучайно изглеждат толкова искрени и забавни. Те са своеобразна семейна история, създадена от майка и син. Доминик Рок е сценарист. Тя е родена в Мароко през 1948 година. В Брюксел се раждат двамата й синове, които споделят нейната страст към рисуваните книги.

След като по-големият от тях – Алекси Дормал, завършва филмово изкуство, той посвещава времето си на рисуване и писане. Героите, които създава, са толкова живи и истински, че Доминик измисля цял свят около тях. Така се появяват и Пико Бог, и Ана Ана.

Кратка информация за преводача:

Десислава Йорданова твърди, че не е професионален преводач, но няма как да й повярваме, когато четем комиксите за Ана Ана. Завършила е френска гимназия, а баба й е била учител по френски език. Рисуването винаги е било част от живота на Деси и нещо я е теглило към илюстрацията. В последното десетилетие това й умение се задълбочава в областта на детската и сатирична илюстрация.

Деси стои и зад появата на малкото бутиково издателство "Пурко", което издава черно-белите комикси за мумините на Туве Янсон и поредицата "Ана Ана". Освен хубави книги, тя обича френски сиренца, за разлика от кексчета.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузера си.