Прислужницата на мама Муминка (комикс)

Корица: Прислужницата на мама Муминка (комикс)
Част от черно-бели комикси на Туве Янсон поредица:
  • Прислужницата на мама Муминка (комикс)
Издания:мека подвързия (български)

Филифьонката - образцова домакиня и майка - е новата съседка на мумините. Шокирана от състоянието на дома на своите съседи, тя ги засрамва толкова много, че те си наемат домашна помощница. Още с пристигането на Мисата става ясно, че тя се нуждае от разведряване. Филифьонката мистериозно изчезва, а в отсъствието x мумините се залавят да учат Мисата как да се радва на живота.

„Прислужницата на мама Муминка” ще ни напомни колко са важни простичките удоволствия.

Кратка информация за автора:

Туве Янсон (1914–2001) е създателката на славната Муминска долина с цялото й население от муминтроли, мюмли, хемули, хатифнати, мори, филифьонки и други чудесни същества. Зачената в Париж и родена в семейството на скулптор и художничка от говорещото шведски малцинство във Финландия, по-голяма сестра на братя, които стават изтъкнат фотограф и литератор, тя още приживе добива статут на национално съкровище: осемдесетият юбилей е честван в страната й със серия от културни събития през цялата 1994 година.

Кратка информация за преводача:

Анелия Петрунова е дългогодишен преводач на творбите на Туве Янсон. Тя завършва скандинавистика и английска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Няколко години преподава шведски език в университета, после работи като преводач от 2001 г., а с превод на художествена литература се занимава от 2007 г.

Все още няма оценки.

Моля, оценете книгата

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.