Огнедъх. Проклятието на кренвирша върколак

Корица: Огнедъх. Проклятието на кренвирша върколак
Част от Огнедъх поредица:
  • Огнедъх. Проклятието на кренвирша върколак
Издания:мека корица

Ако те ухапе хот-дог, Дани знае какво да направи!

Най-обикновен ден в училището за земноводни и влечуги. Обикновен, докато в столовата Дани не забелязва нещо шантаво в хот-дога си. Подава го на Уендъл и кренвиршът (необичайно, дори зловещо червен) ухапва игуаната. Това вече е много щуро. И става още по-щуро, когато след ден-два Уендъл под секрет доверява на Дани, че по гърба му избиват косми, мъчи го адски сърбеж, а види ли пълна луна, надава вой.

Във фризера с храната за столовата двамата попадат на ужасяваща находка, от която разбират, че озверелият хот-дог е от партида кренвирши, превърнали се във върколаци. И че ако до три дни не елиминират главатаря им, Уендъл няма да се излекува от ликантропията. А и много други ученици вече са заразени…

На Дани му хрумва гениалната мисъл да потърси помощта на старата им познайница – картофената салата. Та нали тя и хот-догът са смъртни врагове? Знае къде да я намерят – преди време се изплъзна в канализацията. Само че времето ги притиска. Ще съумеят ли да ликвидират главатаря, преди да е станало твърде късно?

Кратка информация за автора:

Освен поредицата за Дани Огнедъх Урсула Върнън е написала и илюстрирала още една книжка за средна училищна възраст - "Нърк". Тя не искала да става художник като баща си и решила да се занимава с наука, но не й било писано да избяга от съдбата си. Урсула живее в Питсбъро, Северна Каролина, където пише, рисува и изработва уникати. Вижте повече за нея на www.ursulavernon.com.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.