Огнедъх. Проклятието на кренвирша върколак

Book Cover: Огнедъх. Проклятието на кренвирша върколак
Part of the Огнедъх series:
  • Огнедъх. Проклятието на кренвирша върколак
Editions:мека подвързия (Bulgarian)

Ако те ухапе хот-дог, Дани знае какво да направи!

Най-обикновен ден в училището за земноводни и влечуги. Обикновен, докато в столовата Дани не забелязва нещо шантаво в хот-дога си. Подава го на Уендъл и кренвиршът (необичайно, дори зловещо червен) ухапва игуаната. Това вече е много щуро. И става още по-щуро, когато след ден-два Уендъл под секрет доверява на Дани, че по гърба му избиват косми, мъчи го адски сърбеж, а види ли пълна луна, надава вой.

Във фризера с храната за столовата двамата попадат на ужасяваща находка, от която разбират, че озверелият хот-дог е от партида кренвирши, превърнали се във върколаци. И че ако до три дни не елиминират главатаря им, Уендъл няма да се излекува от ликантропията. А и много други ученици вече са заразени…

На Дани му хрумва гениалната мисъл да потърси помощта на старата им познайница – картофената салата. Та нали тя и хот-догът са смъртни врагове? Знае къде да я намерят – преди време се изплъзна в канализацията. Само че времето ги притиска. Ще съумеят ли да ликвидират главатаря, преди да е станало твърде късно?

Кратка информация за автора:

Освен поредицата за Дани Огнедъх Урсула Върнън е написала и илюстрирала още една книжка за средна училищна възраст - "Нърк". Тя не искала да става художник като баща си и решила да се занимава с наука, но не й било писано да избяга от съдбата си. Урсула живее в Питсбъро, Северна Каролина, където пише, рисува и изработва уникати. Вижте повече за нея на www.ursulavernon.com.

Все още няма оценки.

Моля, оценете книгата

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузера си.