Ана Ана 15. Животно не като другите

 

Космато топче наблюдава своите плюшени приятели.

Всички те са животни. „А аз какво животно съм?“ - пита се той...

Книгата е част от поредицата комикси "Ана Ана" и е подходяща за деца на възраст 3–7 г.

Кратка информация за автора и илюстратора:

Комиксите за Ана Ана неслучайно изглеждат толкова искрени и забавни. Те са своеобразна семейна история, създадена от майка и син. Доминик Рок е сценарист. Тя е родена в Мароко през 1948 година. В Брюксел се раждат двамата й синове, които споделят нейната страст към рисуваните книги.

След като по-големият от тях – Алекси Дормал, завършва филмово изкуство, той посвещава времето си на рисуване и писане. Героите, които създава, са толкова живи и истински, че Доминик измисля цял свят около тях. Така се появяват и Пико Бог, и Ана Ана.

Кратка информация за преводача:

Десислава Йорданова твърди, че не е професионален преводач, но няма как да й повярваме, когато четем комиксите за Ана Ана. Завършила е френска гимназия, а баба й е била учител по френски език. Рисуването винаги е било част от живота на Деси и нещо я е теглило към илюстрацията. В последното десетилетие това й умение се задълбочава в областта на детската и сатирична илюстрация.

Деси стои и зад появата на малкото издателство "Пурко", което издава черно-белите комикси за мумините на Туве Янсон, поредицата "Ана Ана" и "Хилда". Освен хубави книги, тя обича да изследва животинския свят. За да прави това пълноценно тя винаги носи със себе си вилица, като универсален изследователски инструмент. Е, понякога той служи и за похапване на вкусни неща.

 

Още книги от поредицата:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.