Ана Ана. Всички в банята!

Плюшките са се изпоцапали.
Ана Ана иска да ги изкъпе...
Но това не е лесна задача!

Ана Ана е симпатично момиченце, което обожава да играе със своите плюшки. Понякога тя ги тормози здраво, а понякога пухкавата компания я побърква в желанието си да овладее различни умения. И независимо на коя от книжките на Алекси Дормал и Доминик Рок ще попаднете, едно е ясно – детето ви ще се влюби гарантирано.

Петата книга от комиксовата поредица (за слушатели и начинаещи читатели от 3 до 7 години) е посветена на ненавижданото от много деца къпане.

Кратка информация за автора и илюстратора:

Комиксите за Ана Ана неслучайно изглеждат толкова искрени и забавни. Те са своеобразна семейна история, създадена от майка и син. Доминик Рок е сценарист. Тя е родена в Мароко през 1948 година. В Брюксел се раждат двамата й синове, които споделят нейната страст към рисуваните книги. След като по-големият от тях – Алекси Дормал, завършва филмово изкуство, той посвещава времето си на рисуване и писане. Героите, които създава, са толкова живи и истински, че Доминик измисля цял свят около тях. Така се появяват и Пико Бог, и Ана Ана.

Кратка информация за преводача:

Десислава Йорданова твърди, че не е професионален преводач, но няма как да й повярваме, когато четем комиксите за Ана Ана. Завършила е френска гимназия, а баба й е била учител по френски език. Рисуването винаги е било част от живота на Деси и нещо я е теглило към илюстрацията. В последното десетилетие това й умение се задълбочава в областта на детската и сатирична илюстрация.

Деси стои и зад появата на малкото бутиково издателство "Пурко", което издава черно-белите комикси за мумините на Туве Янсон и поредицата "Ана Ана". Освен хубави книги, тя обича френски сиренца, за разлика от кексчета.

Още книги от тази поредица:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.