Сподели какво четеш! Предизвикват те бисерните читатели от Белене

Преди време Ви срещнахме с г-жа Мая Петрова, ръководител на читателски клуб „Бисерче вълшебно“ в гр. Белене. Като училищен библиотекар, тя има възможността да подпомага учебния процес не само чрез раздаването на книги за часовете по литература. Вижте какво ни разказа за втората среща на Читателски клуб „Бисерче вълшебно“.  

Мероприятието протече под мотото: „Сподели какво четеш!“.

Започнах с презентация за ползите от четенето. След това ученици споделиха интересни факти и световни рекорди в литературата.

В продължение на два учебни часа децата самостоятелно или в екип представяха прочетена от тях книга по интересен начин: чрез ръчно изработен постер, презентация, пъзел, книгоразделител, любими цитати, дори викторина с лакомства. Всеки правеше реклама на своята любима книга и я представяше на съучениците си.

Накрая им организирах състезание да познаят книга и автор по прочетен откъс.

Гости на събитието бяха директорът на училището г-жа Анелия Генова, зам.-директор г-жа Анелия Спасова, педагогическият съветник, учители.

Децата бяха много въодушевени, две седмици подготвяха материалите си с желание. Виждайки интереса, усетих пламъчето в очите им за четене и затова реших да създам клуб “Бисерче вълшебно“ в училище.

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.