Децата от Белене с Viber група за любими книги

Г-жа Мая Петрова, ръководител на читателски клуб „Бисерче вълшебно“ в гр. Белене, сподели с екипа ни впечатленията на учениците от първата клубна среща, проведена в училищната библиотека

„С най-активните бисерчета се събрахме и разгледахме книгите предложени в категория  „Мечтатели“. Децата изявиха желание да си закупят книгите. Поговорихме за „Забранете тази книга“, която вече беше прочетена от четирима ученици. Децата коментираха, че главната героиня е много изобретателна. Подобно на нея, те си направиха група, но във Viber, където също ще коментират и качват любими книги.

„Много ми е интересно в клуба, че споделяме, четем интересни книги, които не са от задължителната литература“, споделя Борис Коев от 5 клас.

„Децата решиха да си закупят повечето от книгите, да ги четат и си ги разменят. С въодушевление четяха анотациите на книгите и коментираха.“ – споделя в края на писмото си г-жа Петрова.

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.