Пирдопски читатели създават свой „Приказен свят“

Децата от Пирдоп са редовни участници в Награда „Бисерче вълшебно“ и с готовност решават да създадат Читателски клуб „Бисерче вълшебно“.

Клубът се събира за първата си среща на 17.12.2018 г. в Детския отдел на читалищната библиотека в града, а децата са истински въодушевени от участието си в клуба. Те смятат, че той им дава възможност да обогатят своите знания и да покажат творческия си потенциал. Водени от желанието да споделят любовта към четенето, те заявяват желание да четат на по-малки деца.

Участниците разглеждат номинираните книги „Пекарна захар и канела” и ”Магични мистерии” (категория „Мечтатели“) и използват цитати от тях, за да опишат преживяванията си в клуба:

Днес беше фантастичен ден!

Знаех си, че днес ще се случи нещо хубаво!

Трудничко е, нали, но не се отказвайте!

Ръководителката на клуба и библиотекар Захарина Бодурова също обобщава впечатленията си:

Децата имат нужда от събиране в общност, в която да четат. Предлаганите книги, извън учебната програма, оказват по-силно въздействие върху тях и им предоставят по-големи възможности за  творчество.“

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.