Пръстенът на род

Корица: Пръстенът на род
Издания:мека корица

 

Дванадесетгодишната Софи се гневи, че не може да присъства на рожден ден на приятел, а вместо това трябва да присъства на поредната семейна среща.

Софи научава по необичаен начин, чрез един емоционален сън, че семейството и рода са истинска благословия. Те винаги ни подкрепят, дори когато не предполагаме това.

Днес, повече от всякога, имаме нужда от свързване. От споделеност. От заЕдност. Динамичният начин на живот все повече ни откъсва един от друг и имаме нужда да се завърнем към своите корени и ценности.

Важно е да съхраним и заздравим корена на децата си, разказвайки им историите на нашите предци. Поуките от техните преживявания ще се превърнат в опитност и мъдрост в бъдещето на децата. С тази история децата научават, че е важно да познаваме историите и Живота на своите предци, за да продължим напред по своя Път по-силни и по-готови. За себе си. И за тези след нас.

Познавайки родовата история, децата ще бъдат по-готови да се справят с предизвикателствата на живота. А има ли по-голям успех от това за един родител?

Предговорът към детската история е написан от Аида Марковска.

Кратка информация за автора:

Петя Петрова е родител и професионалист с ръководен опит в образователната система на България. Като човек, преодолял тревожно разстройство, тя пише книгата „Другото лице на паниката“ през 2011 година, за да помогне на други като нея. Междувременно работи активно в посока превенция на тревожните разстройства, като скоро осъзнава, че за да се повлияе пандемията от тревожни разстройства, най-важно е да се работи с децата от ранна детска възраст.

След задълбочено проучване на различни образователни системи, тя открива, че въвеждането на социално-емоционално изучаване в училище, практикуване на осъзнатост и благодарност могат да повлияят този бум от тревожни разстройства. Успява да въведе предмет „Готови за живота“ в училището, което ръководи, който е одобрен от МОН като задължителен предмет за учениците в 1. и 2. клас. След като вижда отзвука при родителите и резултатите при децата, тя решава, че е важно подобно обучение да бъде въведено във всички училища в България. Затова създава издателство „Израстване“ и започва да пише детски истории от поредица „Готови за живота“, които ще бъдат част от бъдещо учебно помагало, което тя и издателство „Израстване“ ще предложат на МОН за одобрение.

Всяка история цели развиването на конкретно умение от спектъра на социално-емоционалните компетенции. Доказано е, че децата учат нови неща най-добре през историите, като новото знание е важно да бъде представено в подходящата детска възраст.

Петя Петрова участва като лектор 3 години в Националната конференция за социално-емоционално изучаване в България. Преминала е три обучения в Mindful Schools, the USA за практикуване на осъзнатост в класната стая.

Кратка информация за илюстратора:

Цвета ПетроваClementine Petrova - Art & Illustration  е илюстраторът, с когото издателството изцяло работи. Тя е илюстратор на всички истории от поредицата „Готови за живота“.

Цвети е илюстратор с впечатляващо образование: висше образование по визуалните изкуства във Франция (бакалавър Arts Plastiques в Bordeaux Montaigne) и Англия (Master’s Degree in Illustration, University of Portsmouth). Но най-важното е, че тя не спира да се развива и да твори. Работи по много благотворителни инициативи, представила е няколко самостоятелни изложби в София, има издадена собствена книга, "Срещи с вълшебни създания", както и участва във всяко издание на Биенале на илюстрацията.

Още книги от автора:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.