Царството на Кенсуке

Царството на КенсукеЗаглавие: „Царството на Кенсуке“

Автор: Майкъл Морпурго

Илюстратор: Майкъл Форман

ПреводачМария Пипева

Издателство: „ФЮТ“

Кратка анотация за книгата: 

„Повече от година мама и татко ме търсили. Никой не искал да им помогне – никой не вярвал, че може да съм още жив. Никакъв шанс, казвали им. Дори и татко приел, че съм мъртъв, призна си по-късно той. Но не и мама. За нея нямало съмнение, че съм жив, трябвало да съм жив. Просто го усещала в сърцето си. Затова тръгнали да обикалят от остров на остров и да ме търсят, докато не ме намерили. Не беше чудо, а просто вяра.”

Майкъл се оказва изхвърлен от вълните на брега на малък безлюден остров в Тихия океан. Без вода, без храна, съвсем сам и още не навършил дванадесет години, той просто се свива на пясъка, готов да умре. На сутринта обаче намира до главата си риба и плодове и купа, пълна с вода. Явно не е сам…

Кратка информация за автора: Майкъл Морпурго е роден през 1943 г. в Англия. Написал е над 100 книги за деца. Пет от тях са екранизирани. Последният филм, направен по негова книга, е „Боен кон”, с режисьор Стивън Спилбърг, а в момента се подготвя пълнометражен анимационен филм по книгата му „Царството на Кенсуке”.

Майкъл Морпурго е единственият британски писател, който четири пъти е носител на наградата „Ред хаус”, която се определя чрез гласуване от самите деца. Носител е и на множество британски и международни награди за детска литература. Освен детски книги, Майкъл Морпурго пише пиеси и либрета за опери.

Кратка информация за илюстратора: Майкъл Форман (1938 г.) е един от най-известните британски детски илюстратори. За приноса си към детската литература през 1988 г. и през 2010 г. е номиниран за наградата „Ханс Кристиан Андресен“ – най-престижната награда за детски автори и илюстратори.

Още от книгата: 

Други книги от този автор/поредица:

Каспар, котешкият принцСянкаСлон в градинатаПеперуденият лъвЧерният призракСупер!Невероятната история на Адолфус ТипсКостенурката ЗанзибарБоен кон

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.