Целувката

Целувката Заглавие: „Целувката „

Автор: Джаклин Уилсън

Преводач: Мирела Стефанова

Издателство: „Ергон“

Кратка анотация за книгата: Силви и Карл са приятели откакто се помнят. Те винаги играят заедно, гостуват си постоянно вкъщи, разхождат се, мечтаят и градят заедно един вълшебен стъклен свят… На шега се наричат един-друг „гаджета“, Силви дори е убедена, че някой ден ще се оженят. Но когато порастват и стават тийнейджъри, нещата неусетно се променят. При една игра на бутилка се пада Карл да целуне Силви, но… той неочаквано отказва. Силви осъзнава, че плановете ѝ за бъдещето може да не се осъществят, но дали ще познае какви са истинските причини, които стоят зад тази промяна?

ЦЕЛУВКАТА е жив, увлекателен и деликатен разказ за първата любов, първите наранени чувства, за израстването, за осъзнаването на своята личност и какво означава да си различен.

Кратка информация за автора: Джаклин Уилсън е една от най-прочутите съвременни британски писателки. Тя е най-търсеният автор в британските библиотеки и е продала над 20 милиона екземпляра от книгите си само в Англия. Има над 100 произведения за деца и юноши, които се издават във внушителни тиражи по целия свят. Джаклин винаги е искала да бъде писател и създала първия си „роман“ когато била деветгодишна.

Уилсън е награждавана с много от най-големите британски литературни отличия за детско-юношеска литература, включително наградата на в-к „Гардиан“ за детска художествена литература, наградата Smarties Prize и наградата за Най-добра детска книга на годината. През 2002 г. тя бе удостоена с почетна титла, а по-късно стана Детски лауреат за 2005 – 2007 г.

Кратка информация за преводача: Мирела Стефанова е преводач на първата книга на Джаклин Уилсън, издадена на български език –“Целувката”. В неин превод са и над 40 други заглавия, сред които романите от поредиците “Малки сладки лъжкини” и “Игра на лъжи”. Доброто познаване на специфичния жаргон на тийнейджърите превръща Мирела в най-подходящия избор за преводач на “Целувката”.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:
Стъклените децаТесаЗаедно завинаги, аминЛео и Май

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.