Три мариновани херинги

Три мариновани херингиЗаглавие: „Три мариновани херинги“

Автор: Сали Гарднър

Илюстратор: Дейвид Робъртс

Преводач: Богдан Русев

Издателство: „Рибка“

Кратка анотация за книгата: Знаеш какво е да имаш късмет, нали? Да си намериш 2 лева на улицата, е късмет! Да откриеш в шкафа забравен шоколад, е късмет! Да имате свободен час, когато си без домашно, си е жив късмет!

А знаеш ли какво е да ти откраднат късмета? Дано никога не ти се случва, защото е наистина ужасно! Но точно това сполетя сър Уолтърс Крос, който винаги познаваше победителя в конните надбягвания. И майстора шивач, господин Роло, който имаше списък с чакащи клиенти. И Пан, на която ѝ предстоеше най-прекрасната сватба на света! За щастие, вълшебната детективска агенция на Емили Воул – „Криле & Ко.“, умее да разреши и най-сложния случай.

Прочети втората книга от поредицата „Криле & Ко.“, за да разбереш кой открадна късмета на цели трима човека, защо един мъж излетя от ботушите си като ракета, как една жена получи розова коса, защо едно куче стана основен свидетел и как вълшебните детективи Емили, Фиджет и Бъстър успяха да разплетат този тройнозаплетен понамирисващ случай!

„Три мариновани херинги“ е очакваното и супер свежо продължение на „Операция Зайче“.

Кратка информация за автора: Сали Гарднър има продадени над 1 000 000 екземпляра само във Великобритания, а книгите й са преведени на 22 езика. Класифицирана е като “дете, което е невъзможно да бъде научено” и “сляпа за думите”, преди да я определят като страдаща от дислексия (на 12 г.). Научава се да чете на 14. Опитва се да промени представите на обществото за дислексията – че това не е недъг, а дар (дислексия имали писатели като Ханс Кр. Андерсен, Агата Кристи, Ф. Скот Фитцджералд, както и Айнщайн, Моцарт, Леонардо да Винчи и много други знаменити личности).

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:

Операция "Зайче"Момчето с крака като светкавицаНевидимото момчеМомчето и магическите числаНай-малкото момиче на светаМомчето, което можеше да летиНай-силното момиче на светаПепеляшка

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.