Чутовното нашествие на мечките в Сицилия

Чутовното нашествие на мечките в СицилияЗаглавие: „Чутовното нашествие на мечките в Сицилия“

Автор: Дино Будзати

Илюстратор: Дино Будзати

Преводач: Нева Мичева, Виктор Самуилов

Издателство: „Точица“

Кратка анотация за книгата: В една особено гладна година мечките от подножието на Етна нападат града на Великия херцог. След много премеждия и велики битки успяват да победят и дори да спасят изчезналия син на своя крал.
Какво обаче се случва след щастливия край?

Прочутият писател Дино Будзати надниква в редиците на победителите и вижда, че врагът не винаги е от отсрещната страна…

Великолепен превод на Нева Мичева, веща в думите като медведа Теофил, оформление на Кирил Златков (сръчен като медун Франджипане),а стихотворенията звучат на български благодарение на Виктор Самуилов, умел в магиите като професор де Амброзис.

С рисунки на самия Дино Будзати.

Кратка информация за автора: Дино Будзати (1906 – 1972) е италиански публицист, есеист, писател и талантлив художник, особено известен със сюрреалистичната си проза и своите разкази с фантастичен елемент.

Работи като журналист във в. „Кориере дела сера“ от началото (през 1928 г.) до края на кариерата си. Прочува се в Италия и по света с романа „Татарската пустиня“. Редовно публикува разкази, които събира в множество сборници. Един от тях – „Шейсет разказа“ – печели най-високото отличие за литература в Италия, наградата „Стрега“. Сред произведенията на Будзати са също така сборниците „Коломбър“ и „Трудни нощи“, романите „Големият портрет“ и „Една любов“, пиеси, либрето, комикси. Сред детски му книги са: „Барнабо от планината“, „Тайната на старата гора“, „Чутовното нашествие на мечките в Сицилия“.

Кратка информация за преводача:

Още от книгата:

vote 2016 button-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.