Третокласници от СУ „И. Вазов“ – Вършец за пръв път станаха жури

Учениците от целодневната организация в III „a“ клас на СУ „И. Вазов“ – град Вършец, за пръв път участват в гласуване за Национална награда  „Бисерче вълшебно“. В компютърната зала учителката Анелия Иванова представи целите на кампанията и номинираните заглавия.

В класната библиотека поставиха любими книги, които обменяха и четяха с интерес. В седмицата на четенето посетиха градската библиотека и участваха в редица конкурси. Чрез сайта на кампанията всеки ден следяха и коментираха активните бисерчета от цялата страна и в заниманията по проект „Твоят час“.

Откъси от предпочетените книги прозвучаха по атрактивен начин в представлението „Приказки зад паравана“. Аргументираха своя избор с интересите си.

„В книгата „Органайзерът“ има много полезни неща за всеки ученик.“

„Училището за приказки е най-забавното училище!“

„Нинджите са страхотни!“

„Програмирането е много важно нещо.“

“Новата учителка е много яка!“

Учениците представиха своя избор в колективна форма на гласуване, а сред предпочетените от тях заглавия бяха „Кралска академия: Училище за приказки,  „Дневникът на един нинджа 1: Кланът на нинджите“, „Малкият вълк. Книга за лошотията“, „Детективите Агата и Лари“, „Съвет към малките момичета“, “Къде си, слънце?“, „S.O.S.Нова учителка“, „Весел гъделичкащ смях“, „Приказки за цялото семейство“, „Лъки-Алеко“, „Ема лети“ и „Като на филм“.

Учениците не пропуснаха да посочат своите фаворити и в категория „Нещотърсачи“ , като най-предпочитани са „Органайзерът“, „Вълшебна математика“ и „Scratch. Програмиране за деца“.

„Получените грамоти накараха всеки ученик да осъзнае колко отговорна е ролята на почетното жури за оценяването на положения труд от автори, преводачи, илюстратори. „Бисерче вълшебно“ отвори с вълшебен ключ обичта към четенето. Ще участваме отново!“, обобщава Анелия Иванова.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.