Четенето на номинирани книги в коматевското НЧ „Иван Вазов-1931” продължава и след края на гласуването

За да популяризират Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2018, библиотекарите при НЧ „Иван Вазов-1931” в пловдивския квартал Коматево посещават децата от 3 и 4 клас в местното училище ОУ „Захари Стоянов”.

Читалището няма възможност да осигурим всички номинирани заглавия, затова закупува само част от  тях. В компютърната зала на училището чрез мултимедия близо 55 деца разглеждат наличните в библиотеката книги: „SOS нова учителка”,  „Животът ми като тиквичка”, „Дневникът на един нинджа”, кн.1, „Как Колето Панкин летя за Бразилия, а Петя Ершов хич не вярваше” и „Момче” на Роал Дал от категорията „Нещотърсачи”.

„Интересът на децата беше голям, което много ни зарадва. Ще се постараем да осигурим всички книжки с номинирани заглавия, за да ги прочетем през лятната ваканция. А засега се включваме с гласовете на децата за заглавията, които им предложихме.“, споделят библиотекарите.

След като представят книгите пред децата в ОУ „З. Стоянов“ в Коматево, библиотекарите получават рисунки от Калена Калинова, Теодора Минарева и Йоана Желязкова от 3 „а“ клас, с класен ръководител Мариела Балабосова. След като чели заедно книжката „SOS нова учителка“, децата много се забавлявали и тя се превърнала в любима за тях. Нетърпеливи да научат продължението на историята, малките читатели вече четат и нейното продължение.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.