Вълшебните добротворци от Силистра

Представители на неформален ученически клуб „Епсилон” от силистренската ПМГ „Климент Охридски”, в който членуват ученици от 12-18 години, решават а се превърнат в посланик и лидер на мнение като се включат в конкурса „Активните бисерчета“. Името на отбора, „Вълшебни добротворци”, дават председателят на клуба Толга  Абедин и библиотекарите от Детски отдел на РБ „Партений Павлович“ Дияна Георгиева, Светла Ангелова и Красимира Няголова.

Кампанията стартира на 20 февруари, като преди това библиотеката закупува голяма част от номинираните книги. Библиотекарите разказват:

„Запознахме децата с наградата „Бисерче вълшебно“, как да станат жури, до кога трябва да гласуват, за да бъдат читатели с мнение. Във всеки клас представихме художествени произведения, номинирани в категорията за тяхната възрастова група и новата категория „Нещотърсачи”(5-16 г.) за нехудожествени издания.“

 

Работата на „Вълшебни добротворци” от Силистра започва с представяне на книжките, номинирани в различните категории, в детските градини и училища в града. Те си поставят амбициозната задача да представят книжките поне пред 200 деца с любопитни и нестандартни идеи за насърчаване на четенето.

Първата им дейност по популяризиране на книжната награда стартира едновременно с началото на гласуването на 20 февруари в СУ „Н. Й. Вапцаров” с представяне на официалните правила на Награда „Бисерче вълшебно“ 2018 и книгите, номинирани в различните  категории. Последваха посещения в ДГ „Радост”, ДГ „Добруджа”, ДГ „Ян Бибиян”, ДГ „Иглика”, ОУ „Иван Вазов”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” и ОУ „Отец Паисий”. Активните бисерчета успяват да увлекат дори деца от гр. Алфатар и с. Искра.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.