Радиочас и драматизация използваха активните бисерчета от „Св. Климент Охридски” – Павликени

„Класът беше тих. И грахово зърно да се беше търкулнало на пода, щяхме да го чуем. Всички умирахме от любопитство да видим каква ще е новата ни учителка”.

Учениците от ОУ „Св. Климент Охридски” – Павликени също са любопитни като героите от книгата на Доминик  Демерс : SOS нова учителка”. Книгите провокират тяхното любопитство и интерес към непознатото.

За да популяризират Наградата „Бисерче вълшебно“ сред съученици и връстници  и да привлечем още повече последователи на съвременната детска книга, учениците от I и IV клас решават да се включат в посланическата кампания „Акивните бисерчета“ 2018. За целта сформират два отбора Първокласни бисерчета” с подкрепящ възрастен Стефка Христова и „Четящи бисерчета 2” с подкрепящ възрастен Невена Пенкова.

Активните бисерчета провеждат различни инициативи. Откриват кампанията с радиочас, в който призовават своите съученици да се включат, за да защитят постигнатите резултати и да постигнат нови успехи. Посещават детски отдел на Градска библиотека при НЧ „Братство – 1884” и се запознават с номинираните книги в различните категории. В групите за целодневна организация на обучението децата четат, илюстрират, обсъждат, живеят с героите. Четвъртокласниците изнасят драматизация пред детските градини и събуждат интереса на най–малките към съвременната детска литература.

„Щастливи сме, че броят на четящите бисерчета нараства. Колкото повече „бисерчета” има, толкова по-богато и светло е нашето училище. Всеки бисер е уникален, всяко четящо бисерче е скъпоценност.“ признава Стефка Христова.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.