Тийнейджъри се запознаха с книгите, номинирани за Бисерче вълшебно 2018

На поредната среща в Детски отдел на Столична библиотека на клуба за четящи тийнейджъри „Летящо прасе“ на 10 март екипът на фондация „Детски книги“, заедно с инициатора на клуба писателката Юлия Спиридонова, представиха пред тийнейджъри книгите, номинирани в категория „Майстори“ (14-16 г.) на наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2018.

Вал Стоева наблегна на разнообразието от теми и жанрове в номинираните тийнейджърски романи тази година и изтъкна равностойността на заглавията. Двете с Лора Филипова разказаха накратко за част от книгите. Присъстващите тийнейджъри също споделиха своите впечатления от прочетените до момента номинации и аргументираха своите препоръки.

Клуб „Летящо прасе или четящ тийнейджър“ е доброволна инициатива на Детско-юношеския отдел на Столична библиотека и писателката Юлия Спиридонова, която събира тийнейджърите, обичащи книгите. Повече информация можете да намерите на фейсбук страницата на инициативата.

Наградата “Бисерче вълшебно” 2018 се осъществява от фондация “Детски книги” по проект, финансиран от програма „Култура“ на Столична община, с подкрепата на Министерство на образованието и науката и под патронажа на Министерство на културата.

Реализира се в партньорство с Асоциация “Българска книга”, Българската библиотечно-информационна асоциация, фондация “Глобални библиотеки – България”, Читалище.то, читАлнЯта, Заедно в час. С медийното партньорство на “Аз чета”, Детски дневник, Дарик радио, НПО Портал, Данибон, Радио Family, ArtLive. Комуникационен партньор на “Бисерче вълшебно” 2018 г. е дигитална агенция BookMark.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.