С Дискавъри Експрес на пътешествие

Фая Гератлиева, Фелис Халимова, Бахар Османова, Алиджан Адашолу и Цветелина Георгиева са членове на Читателски клуб „Приказен свят”, ОУ „Св. Климент Охридски” – гр. Крън, с ръководител Елена Гитова. Това е третото ревю на деца от клуба, което получаваме, и този път те ще ни отведат на „Пътешествие с Дискавъри Експрес“ през времето и пространството.

С Дискавъри Експрес на пътешествие, очаква ни голямо шествие! Тук ще се забавляваме и влак ще управляваме! Автори на книгата са Емили Хокинс и Том Адамс. Прекрасните илюстрации са на Том Клохоши-Коул, а издателството е „Фют”. Много, много интересна книга – енциклопедия!

Хайде да потегляме! Очаква ни пътешествие през вековете, за да проследим превозните средства. Книгата е интересна и лесна за четене, научихме кога и къде са се изработвали превозните средства. А най-много ни харесаха първите въздушни пътувания. Все едно влизахме в книгата и гледахме отгоре стотици хора. Много вълнуващо!

Главните герои са професор Пенлетън, Нанси Дилейни – географката и Пиер Анри – кондукторът. Предстои ни интересно пътешествие назад във времето и по целия свят, но има едни проблем… Професорът, който ръководи експедициите с Дискавъри Експрес, е изчезнал. Трябва  да помогнем на екипажа да разшифрова загадките, за да го открие и да осъществи пътуването му без да се отклони от набелязания маршрут?

С помощта на повече от 50 капачета тази  книга ни запозна със знаменити изобретатели, разкри ни любопитни моменти от историята на транспортните средства – от колелото и балона, до автомобилите. В книгата има много факти, загадъчни и порядъчни, които често ни забавляваха и занимаваха.

Яко! Ние повдигнахме капачетата и решихме загадките! Направете го и вие!

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.