Подземните хроники: Грегор и шифърът на ноктите

Подземните хроники: Грегор и шифърът на ноктите

Книгата е събрала 13 гласа в категория „Майстори“.

Заглавие: „Подземните хроники: Грегор и шифърът на ноктите“

Автор: Сюзан Колинс

Издателство: „Екслибрис“

Кратка анотация за книгата: Всички в Подземната земя усилено пречат на Грегор да прочете Пророчеството за Времето. Грегор подозира, че в него пише нещо ужасно и това се оказва точно така. В последното пророчество се предсказва смъртта на Воина. Към града настъпва армия плъхове, а майка му и сестра му са все още в Регалия. Грегор Воина трябва да защити града и да прибере семейството си вкъщи. Съществуването на Долната земя е в ръцете на Грегор и остава много малко време. Има един шифър, който трябва да бъде разгадан – иначе всички ще загинат. Наричат го Шифъра на ноктите.

Тази война се води, за да сложи край на всички войни. Съдбата на Долната земя и на великия воин Грегор Горноземеца е заложена на карта. Научете всичко от тази изпълнена с напрежение последна книга от поредицата „Подземните хроники“.

Кратка информация за автора: Сюзан Колинс започва кариерата си като сценарист на детски предавания. С поредицата „Подземните хроники“ Колинс поставя началото на писателската си кариера, а най-известното ѝ произведение е поредицата „Игрите на глада“.

Като вдъхновение за трилогията „Игрите на глада“, Колинс посочва мита Тезей и Минотавъра, както и кариерата на баща си във военновъздушните сили на САЩ. „Игрите на глада“ е в списъка на New York Times за най-продавани книги 60 седмици, а списание Times обявява Колинс за една от най-влиятелните личности на 2010 година.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:

Подземните хроники: Грегор Горноземеца Подземните хроники: Грегор и гибелното пророчество Подземните хроники: Грегор и проклятието на топлокръвните Подземните хроники: Грегор и тайните знаци Игрите на глада - кн. 1 Игрите на глада - кн. 2 Игрите на глада - кн. 3 Игрите на глада - кн. 1 Игрите на глада - кн. 2 Игрите на глада - кн. 3

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.