Подземните хроники: Грегор и шифърът на ноктите

Подземните хроники: Грегор и шифърът на ноктите

Книгата е събрала 13 гласа в категория “Майстори”.

Заглавие: “Подземните хроники: Грегор и шифърът на ноктите”

Автор: Сюзан Колинс

Издателство: “Екслибрис”

Кратка анотация за книгата: Всички в Подземната земя усилено пречат на Грегор да прочете Пророчеството за Времето. Грегор подозира, че в него пише нещо ужасно и това се оказва точно така. В последното пророчество се предсказва смъртта на Воина. Към града настъпва армия плъхове, а майка му и сестра му са все още в Регалия. Грегор Воина трябва да защити града и да прибере семейството си вкъщи. Съществуването на Долната земя е в ръцете на Грегор и остава много малко време. Има един шифър, който трябва да бъде разгадан – иначе всички ще загинат. Наричат го Шифъра на ноктите.

Тази война се води, за да сложи край на всички войни. Съдбата на Долната земя и на великия воин Грегор Горноземеца е заложена на карта. Научете всичко от тази изпълнена с напрежение последна книга от поредицата „Подземните хроники“.

Кратка информация за автора: Сюзан Колинс започва кариерата си като сценарист на детски предавания. С поредицата “Подземните хроники” Колинс поставя началото на писателската си кариера, а най-известното ѝ произведение е поредицата “Игрите на глада”.

Като вдъхновение за трилогията “Игрите на глада”, Колинс посочва мита Тезей и Минотавъра, както и кариерата на баща си във военновъздушните сили на САЩ. “Игрите на глада” е в списъка на New York Times за най-продавани книги 60 седмици, а списание Times обявява Колинс за една от най-влиятелните личности на 2010 година.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:

Подземните хроники: Грегор Горноземеца Подземните хроники: Грегор и гибелното пророчество Подземните хроники: Грегор и проклятието на топлокръвните Подземните хроники: Грегор и тайните знаци Игрите на глада - кн. 1 Игрите на глада - кн. 2 Игрите на глада - кн. 3 Игрите на глада - кн. 1 Игрите на глада - кн. 2 Игрите на глада - кн. 3

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.