Приключенията на Джак Бренин: Изгубеното съкровище на Анун

Приключенията на Джак Бренин: Изгубеното съкровище на Анун

Книгата е събрала 16 гласа в категория „Майстори“.

Заглавие: „Приключенията на Джак Бренин: Изгубеното съкровище на Анун“ (кн. 4)

Автор: Катрин Купър

Илюстратор: Катрин Купър, Рон Купър

Преводач: Ирина Манушева

Издателство: „ФЮТ“

Кратка анотация за книгата: Минали са векове, откак едно от най-големите съкровища на Анун, златният торк, е било счупено на три части и скрито за по-голяма безопасност. Ако Джак Бренин успее да намери парчетата и възстанови изгубеното съкровище, това ще покаже, че той без всякакво съмнение е законният наследник на трона на Анун.

В “Изгубеното съкровище на Анун” -­ четвъртата книга от вълшебната поредица за Джак Бренин, ще научим как Джак се бори да открие липсващите парчета и да възстанови кралския торк. Ако не успее, коронацията на Сануин няма да се състои и Джак завинаги ще си остане само Крал на фестивала, също като своя предшественик. Отгоре на всичко Джак трябва да се справи и с местна банда момчета, които му имат зъб.

“Изгубеното съкровище на Анун” разказва за приятелството и верността, за това, колко е важно да защитиш достойнството си и да пазиш достойнството на околните.

Кратка информация за автора: В началото на 2010 година със „Златния жълъд”- първата книга от трилогията за Джак Бренин, Катрин Купър печели престижната награда „Брит” за непубликувани дотогава автори, като успява да пребори конкуренцията на още 21 000 кандидати. Скоро след това тя се превръща от неизвестна учителка (точно като авторката на Хари Потър) в популярно име сред любителите на фентъзи и обичана писателка от децата в много страни.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:

Приключенията на Джак Бренин - трилогия Приключенията на Джак Бренин: Господарят на дъбовете

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.