ОУ „Л. Каравелов“, Попово се включва в гласуването за „Бисерче вълшебно“ 2015

ОУ "Любен Каравелов" - ПоповоАнтоанета Йорданова е стар наш познайник от предишни инициативи за насърчаване на четенето и един от най-активните училищни библиотекари, които познаваме. Освен форми за колективно гласуване на децата от  ОУ „Любен Каравелов“, Попово, тя ни изпрати и разказ за това как стимулира децата да покажат, че са читатели с мнение.

„В ОУ „Л. Каравелов“, гр. Попово, продължаваме да гласуваме за най-хубавата нова детска книга, която да получи наградата „Бисерче вълшебно“. В гласуването се включиха и учениците от 3.а клас с класен ръководител Д. Димова и възпитател В. Пеева. Правим специални часове за деня на детската книга и гласуваме за „Бисерче вълшебно“.  ОУ "Любен Каравелов" - Попово

Във всяка класна стая имаме мултимедия и им пускаме с учителя сайта на „Бисерче вълшебно“. Изтеглих и разпечатах номинираните книги и четем анотациите. От прочетеното децата решават коя от номинираните книги да разгледаме. В крайна сметка отваряме почти всички книжки. Много им харесаха интерактивните книги.

Досега съм правила часове в 6.а и 6.б клас, 2.а, 2.б, 2.в, 3.а, 4.а, 4.б класове и 2 подготвителни групи в ЦДГ „Лястовичка“. Общо 10 паралелки. Гласуваме и в училищната библиотека. Разпечатала съм около 200 грамоти. Раздадох материали и плакати на всичките 18 паралелки в училището.“

Вие също можете да разкаже за участието на вашите ученици в “Бисерче вълшебно” 2015 като ни пишете на teacher@biserche.com.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.