Цял клас от Стара Загора гласува за една от номинираните книги

3 "а" клас от ОУ "Георги Райчев" - Стара ЗагораВсички деца от 3 „а“ клас на ОУ „Георги Райков“ в Стара Загора са гласували за „Морското чудовище“ от поредицата „Сам Силвър, тайният пират“, с което, признаваме, малко ни изненадаха. Ето какво споделят те за своя вот:

„Целият клас гласуваме за тази книга, защото успяхме заедно да я прочетем в училище. Тъй като нашият клас е с преобладаващ брой момчета – 13, тази книга ни допадна много.

Сам Силвър е момче като нас, което попада в един различен и вълшебен свят. Със своята монета, то има възможност да се връща в миналото на един пиратски кораб. Всички приключения, които му се случваха, ни караха да си представяме, че и ние сме част от тези невероятни моменти, бяхме част от екипажа на кораба “Морски вълк”.

Книгата се чете на един дъх и всеки ден очаквахме с нетърпение да разберем какво следва. Понеже е част от поредица и цената е достъпна, много от нас си закупиха и от другите книжки, за да разберем какви нови приключения се случват на нашия любим герой, Сам Силвър.“

Класният им ръководител Марияна Бояджиева допълва със своите впечатления:

„Прочетох случайно за тези награди и много ми хареса идеята. Купих книжката, понеже сме момчешки клас, и след като започнахме да я четем, очаквах отзивите им. Честно да си призная не предполагах, че ще постигнем такъв резултат – интересът беше голям. Желанието всеки ден да четем, за да видим какво се е случило по-нататък. Няколко деца си купиха (още книги) от поредицата и след ваканцията ще очакваме отзивите.

Приветствам Ви за чудесната инициатива, трябва да успеем да върнем у децата интереса към книгите!“

Вие също можете да разкаже за участието на вашите ученици в “Бисерче вълшебно” 2015 като ни пишете на teacher@biserche.com.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.