Как гласуваха първокласници от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” – Кърджали

1.б клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – КърджалиПолучихме много усмихнато писмо от учениците от 1”б” клас при ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – Кърджали, техните родители и учителите им П. Митрева и Е.Иванова, в което разказват за участието си в „Бисерче вълшебно“.

„Ние – учителите на 1 „б” клас, предварително представихме на децата в класа идеята за наградата “Бисерче вълшебно” и номинираните книги. Запознахме и родителите с инициативата. За целта на едната страна на учебната дъска поставихме плакати на инициативата и списък на номинираните книги с кратка анотация за тях. Учениците разглеждаха и четяха (самостоятелно и с техните родители) и си избираха кои книжки желаят да прочетат.

Родителите също проявиха голям интерес към инициативата. След обсъждане с родителския актив, решихме учениците от класа да се включат в гласуването чрез колективната форма, която класния ръководител да попълни. За целта определихме дата, до която следва децата да направят своя избор – 31.03.2015 г. Идеята бе преди ваканцията да гласуваме, да разпечатаме и надпишем грамотите, тържествено да ги връчим на децата в последния ден преди пролетната ваканция и да стискаме палци за избраните книги…, да възпламеним с по-голяма сила детския интерес и любов към книгите и четенето!

Също така решихме да закупим за класната библиотека (класът си има малка библиотека, която всеки, когато и както реши допълва) две от номинираните книги – „Аз искам да бъда…(7 истории за приятелството и разни други неща)“ и „Приказки за Крали Марко и вълшебника Йоан – Боян”. В продължение на две седмици в следобедните занимания четохме и обсъждахме заедно приказки от двете книги. Фаворит на по-голяма част на учениците от класа стана „Аз искам да бъда…(7 истории за приятелството и разни други неща)“. В предварително определения от нас ден, 31.03.2015 г. /вторник/ всяко дете гласува за избраната от него книга и по детски чисто и интересно обясняваха защо избраната от тях книжка трябва да е книгата-победител.

Участието в инициативата бе много вълнуващо и пълно с приятни и полезни мигове за учениците. Те вече знаят, че срещата с книгите са интересни и поучителни, и че децата, които четат успяват. Сега очакваме с интерес да разберем коя ще е книгата победител в категорията „Откриватели”!“

Вие също можете да разкаже за участието на вашите ученици в “Бисерче вълшебно” 2015 като ни пишете на teacher@biserche.com.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.