Малкият вълшебник Звездоброй

Малкият вълшебник Звездоброй

Книгата е събрала 10 гласа в категория „Откриватели“.

Заглавие: „Малкият вълшебник Звездоброй“ 

Автор: Любов Георгиева

Илюстратор: Венелин Вълканов

Издателство: „ЖАР – Жанет Аргирова“

Кратка анотация за книгата: Смешната и пълна с чудеса приказка за едно необикновено момче…

В малка къща до палата на Луната живее момчето Звездоброй. Той беше малко мързелив и не особено ученолюбив. Но случи се така, че Звездоброй спаси градината на царица Орхидея, като намери кутийката със семенцата на цветята, които красят Слънчевите двери. Така Звездоброй стана вълшебник и герой. А за отплата получи чуден дар – островърха шапка и Книгата на магиката и чудесата.

Кратка информация за автора: Любов Георгиева е поет и писател, който пише за деца и възрастни. Също така е преводач на драми, новели и приказки. Била е преподавател по английски и по риторика на английски език. Тя е и един от съоснователите на Съюза на англоговорещите в България. През март 2013 г. получава Грамота – признание от Американския университет в България за „цялостния й принос за успеха на младото поколение, за това, че е помагала на своите ученици, че ги е вдъхновявала и окуражавала, и за своя изключителен опит като учител по английски език в СМГ”.

Любов Георгиева е много продуктивен автор. Започва да пише поредицата “Приказки за Слънчевата фея” през 2003 г. и досега са публикувани 15 приказки. Приказката за Слънчевата фея и Сладоледения замък е поставяна два пъти на сцена. Други нейни произведения за деца са „Коледна приказка”, „Магаренцето Мъкък”, „Коледарче-сурвакарче”.

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:
Приказки за Слънчевата фея Приказки за слънчевата фея - кн. 2 Приказки за Слънчевата фея - кн. 3 Приказки за Слънчевата фея - кн. 4 Приказки за Слънчевата фея - кн. 5 Приказки за Слънчевата фея - кн. 6 Приказки за Слънчевата фея Слънчевата фея и хубавата Яна Слънчевата фея и Тим О`Тендър Слънчеви вълшебства: Принц Атакан и Слънчевата фея Приказки за Крали Марко и вълшебника Йоан-Боян Слънчевото дете и самураят Слънчевото дете и коалката Буби Слънчевото дете и веселата видра Коледарче - сурвакарче Магаренцето Мъкък

vote-01

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.