Какво свършиха активните бисерчета от 131 СУ „К.А. Тимирязев“ – София

Близо 200 ученици от столичното 131 СУ „К.А. Тимирязев“ гласуваха в Награда „Бисерче вълшебно“ 2018. Освен това ученици от трети клас сформират отбор „Читатели“ и се включват в посланическата кампания „Активните бисерчета“ 2018. Техен подкрепящ възрастен е Даниела Цветкова, която ни разказа повече за направеното от децата:
„Заедно с третокласниците, в отбора се включиха и ученици от втори клас, за да бъдат и те посланици на четенето. Така активните посланици на наградата се увеличиха и последната им инициатива е гостуването в подготвителните групи, на които прочетоха общо 4 приказки от книгите „Приказки на Дядо Пънч“ и „Приказки за цялото семейство“ от Диана Петрова. След приказките прочетоха и няколко стихотворения от Дядо Пънч, като някои от децата от подготвителните групи също се включиха в четенето на стиховете. Справиха се отлично и така показаха, че вече са готови да бъдат активни читатели.
Освен инициативата да участват като посланици на „Бисерче вълшебно“, учениците от трети клас са включени и в клуб „Читателски предизвикателства“. В него от началото на годината те създават свои истории, приказки, стихчета, кръстословици и рисунки, от които стана цяла книжка, с която много се гордеят.
Така сами разбраха какво е да си писател и да създаваш истории, как се съставя една книга и колко отговорно е това. Това е и причината да се заемат със задачата да станат активни посланици на „Бисерче вълшебно“.
Отборът се справи отлично с всички дейности около гласуването за любима книга – гостуването по класове за разясняване правилата за гласуване, създаването на информационно табло, четенето на приказки в подготвителна група и преразказването на прочетените книги.“

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.