Учител и библиотекар обединяват усилия за включване на подготвителен клас в Бисерче вълшебно 2018

За първа година учениците от подготвителна „б“ група на 41 ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ – София с се включват като жури на наградата „Бисерче вълшебно“. За пълноценното им участие в кампанията сили обединяват учители и училищен библиотекар. Как става това ни разказа библиотекарката Бианка Ценкова.

„На 5 март в училището пристигна пътуващо сандъче с номинирани книжки в категория „Изследователи“ и „Нещотърсачи“ на Награда „Бисерче вълшебно“. Заедно с класната Велислава Стоилова го отворихме и разказахме на децата  как да се включат в колективния вот и какъв е периодът за гласуване. В следващите дни им четяхме книжките.

На 23 май  заедно с учениците от ПГ „б“ взехме участие в седмицата на „Бисерче вълшебно“, организирана от Столична библиотека. Събитието  зарадва децата с презентация на книжките, които нямахме възможност да осигурим.

Няколко дни преди крайният срок за гласуване раздадохме номинираните книжки, децата въодушевено ги разгледаха и всяко едно от тях избра тази, която според него е най-хубава и трябва да спечели. Вотът за номинираните художествени книги беше разнообразен, а в категория Нещотърсачи“ почти  всички единодушно избраха „Удивителния свят на растенията“.“

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.