Енергия за читателски подвизи

2. април, Международният ден на детската книга, бе отбелязан с множество събития в цялата страна. Посрещнаха го и членовете на клуб „Четящо атомче“ в Козлодуй – група запалени читатели между 6 и 11 години с ръководители Красимира Кирилова, Людмила Дамянова и Марияна Джандева. Проявата бе тематично обвързана и с 50-годишнината на атомната централа в града. Децата разказаха какво знаят за най-големия производител на чиста електроенергия в България и споделиха впечатленията на родители и близки, работещи в Дружеството. Своите мисли и емоции младите читатели претвориха в шарени проекти, които вече са изложени в главното фоайе в Дома на енергитика. Всички деца получиха нови книги и тениски с логото на литературния клуб.

При ежемесечните си срещи „Четящи атомчета“ обсъждат прочетеното, споделят разсъждения и изводи, работят по различни творчески задачи и научно-образователни проекти. Наред с изброеното се планира месечен календар със забавни задачи за ежедневието. Предстоят и запознанства на живо с писатели и илюстратори, чиито книги са номинирани за награда „Бисерче вълшебно“.

Домът на енергитика е отворен за желаещите да се присъединят към литературния клуб – заявления се приемат на място всеки работен ден. Ръководителите подчертават, че основна тяхна мисия и цел е да насърчат децата да мислят креативно и критично, да развиват емоционалната си интелигентност и уменията си да излагат ясно, образно и ефективно своите идеи, с което да си гарантират успешно представяне и в училище, и в живота.

Каквато, в последна сметка, е и мотивацията зад всеки читателски клуб.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.