Носителката на „Бисерче вълшебно“ Хана Голд гостува в София

Хана Голд, Последната мечка, Таралеж

Броени дни остават до дългоочаквания Пролетен панаир на книгата в София. Освен четива за всеки вкус, Панаирът ще предложи на изкушените читатели срещи с любими чуждестранни творци.

Един от тях е писателката Хана Голд, автор на „Последната мечка“. Книгата е печелила редица престижни отличия, сред които Blue Peter Book Award (2022) и Waterstones Children’s Book Prize (2022). През 2023 г. тя донесе на авторката си и българската Национална награда „Бисерче вълшебно“ в категория „Мечтатели“ (11-13 г.).

Хана Голд ще бъде на линия за въпроси и автографи на 30.05 (четвъртък) между 12:30 – 13:30 ч. в парка пред НДК. 
„Последната мечка“ (изд. „Таралеж“) е фентъзи роман, който разказва за едно необичайно приятелство, но и за отношенията баща-дъщеря и последиците от дейността на хората върху природния свят. Увлекателно, задълбочено и човечно предадена, историята на Ейприл и нейният полярен другар вълнува сърцата на читателите по целия свят. Повече за книгата можете да научите от отзива на Анна Симова в „Детски книги“и прочита на Диляна Атанасова в „Златните приказки“.

Хана Голд е британска писателка на детски книги. Още в училище започва да пише вълнуващи истории, в които разказва за любовта си към нашата планета и нейните обитатели. Учи за сценарист и докато следва, започва да работи в лондонската филмова и театрална индустрия. Днес Голд живее в красивото графство Линкълншир, Великобритания, с костенурката, котката и съпруга си. Когато не пише, обича да търси невероятни истории и се упражнява да надава животински рев.

NB: Съвсем скоро на български език ще излезе още един роман на Хана Голд, написан в духа на „Последната мечка“ – „Изгубеният кит“. За повече подробности ви приканваме да се обърнете към издателствата „Таралеж“ и „Вакон“ (павилиони #7 и #42 на книжното изложение).

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.