Довършителката

Довършителката

Книгата е събрала 27 гласа в категория „Майстори“.

Заглавие: „Довършителката“

Автор: Дейвид Балдачи

Преводач: Деян Кючуков

Издателство: „Сиела“

Кратка анотация за книгата: Вега Джейн никога не е напускала родното си село Горчилище, но това не е нещо необичайно – никой никога не напуска Горчилище.

Всичко се променя, когато вижда своя ментор и приятел Куентин Хърмс да бяга в забранената зона на Мочурището, където обитават страшни зверове. Преследван е от членовете на Съвета и от техните безмилостни кучета. Мистериозното бягство на Куентин подтиква Вега Джейн да потърси отговори на неудобни за Съвета въпроси, а това я отвежда до разкрития за машинации от миналото, които разбиват представите й за света. Родното й място се оказва задушено от интриги и тайни, прикривани зад паравани от лъжи и заблуди.

„Довършителката” е едно невероятно приключение, изпълнено с опасности, напрежение и неочаквани обрати в духа на шедьоври като „Властелинът на пръстените”, „Хари Потър” и „Игрите на глада”, от които авторът на бестселъри Дейвид Балдачи е черпил вдъхновението си.

Кратка информация за автора: Дейвид Балдачи е роден на 5 август 1960 г. в Ричмънд, Вирджиния и е от италиански произход. Получава бакалавърска степен по политически науки от Virginia Commonwealth University през 1982 г. и диплома по право от Университета на Вирджиния през 1986 г.

Като студент пише разкази в свободното си време. След това практикува право в продължение на девет години близо до Вашингтон. Докато живее в Александрия, Вирджиния, Балдачи пише къси разкази и сценарии за филми, но без особен успех. Балдачи прави своя голям удар на литературната сцена с публикуването на първия си роман “Абсолютна власт” през 1996 г., заснет през 1997 г. с участието на Клинт Истууд като режисьор и звезда.

Освен книги за възрастни, Балдачи пише и детско-юношески произведения. Сред заглавията е поредицата Freddy and the French Fries, втората книга от втората част на поредицата „39 ключа: Кахил срещу Веспър“, а „Довършителката“ е първият му фентъзи роман.

Още от книгата:

 
 

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.