Довършителката

Довършителката

Книгата е събрала 27 гласа в категория “Майстори”.

Заглавие: “Довършителката”

Автор: Дейвид Балдачи

Преводач: Деян Кючуков

Издателство: “Сиела”

Кратка анотация за книгата: Вега Джейн никога не е напускала родното си село Горчилище, но това не е нещо необичайно – никой никога не напуска Горчилище.

Всичко се променя, когато вижда своя ментор и приятел Куентин Хърмс да бяга в забранената зона на Мочурището, където обитават страшни зверове. Преследван е от членовете на Съвета и от техните безмилостни кучета. Мистериозното бягство на Куентин подтиква Вега Джейн да потърси отговори на неудобни за Съвета въпроси, а това я отвежда до разкрития за машинации от миналото, които разбиват представите й за света. Родното й място се оказва задушено от интриги и тайни, прикривани зад паравани от лъжи и заблуди.

„Довършителката” е едно невероятно приключение, изпълнено с опасности, напрежение и неочаквани обрати в духа на шедьоври като „Властелинът на пръстените”, „Хари Потър” и „Игрите на глада”, от които авторът на бестселъри Дейвид Балдачи е черпил вдъхновението си.

Кратка информация за автора: Дейвид Балдачи е роден на 5 август 1960 г. в Ричмънд, Вирджиния и е от италиански произход. Получава бакалавърска степен по политически науки от Virginia Commonwealth University през 1982 г. и диплома по право от Университета на Вирджиния през 1986 г.

Като студент пише разкази в свободното си време. След това практикува право в продължение на девет години близо до Вашингтон. Докато живее в Александрия, Вирджиния, Балдачи пише къси разкази и сценарии за филми, но без особен успех. Балдачи прави своя голям удар на литературната сцена с публикуването на първия си роман “Абсолютна власт” през 1996 г., заснет през 1997 г. с участието на Клинт Истууд като режисьор и звезда.

Освен книги за възрастни, Балдачи пише и детско-юношески произведения. Сред заглавията е поредицата Freddy and the French Fries, втората книга от втората част на поредицата “39 ключа: Кахил срещу Веспър”, а “Довършителката” е първият му фентъзи роман.

Още от книгата:

 
 

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.