Героите на Олимп: Кръвта на Олимп

Героите на Олимп: Кръвта на Олимп

Книгата е събрала 66 гласа в категория „Майстори“.

Заглавие: „Героите на Олимп: Кръвта на Олимп“

Автор: Рик Риърдън

Преводач: Александър Драганов

Издателство: „Егмонт“

Кратка анотация за книгата: 

„Дългоочакваният финал на едно изумително приключение.” – Telegraph

Гигантите на Гея набират все по-голяма мощ. Те трябва да бъдат спрени веднъж и завинаги, преди богинята майка да изпълни пъкления си план и да пренесе в жертва двама героя. Тя се нуждае от тяхната кръв – кръвта на Олимп, за да се събуди.

Бъдещето предвещава ужасяващи битки в лагера на нечистокръвните. Боговете, които все още страдат от раздвоение на личността, са безполезни. Дали няколко млади герои биха могли да се опълчат срещу цяла армия от мощните гиганти на Гея? Друг изход няма, защото, ако Гея се събуди, всичко приключва.

Кратка информация за автора: Рик Риърдън печели любовта на милиони читатели с романите от поредиците „Пърси Джаксън и боговете на Олимп”, „Хрониките на Кейн” и „Героите на Олимп”. Носител на множество престижни награди, книгите му са продадени в над 33 милиона копия, преведени на 37 езика и издадени в 36 страни.

Кратка информация за преводача: Александър Драганов е роден на 10.10.1984 г. в София. Учи в VII. СОУ „Свети Седмочисленици“ до 7. клас, а средното си образование завършва в НГДЕК. Той е бакалавър по културология и магистър по политически мениджмънт, но се занимава с преводи още от 2006 г. Първата му преводна книга е „Духът на демона“ от Р.А. Салваторе. По-късно превежда произведения на автори като Касандра Клеър, Скот Уестърфийлд и Сара Дж. Маас, но най-много се гордее с превода на поредицата „Героите на Олимп“ от Рик Риърдън

Още от книгата:

 

Други книги от този автор/поредица:
Героите на Олимп: Изчезналият герой Героите на Олимп: Синът на Нептун Героите на Олимп: Знакът на Атина Героите на Олимп: Домът на Хадес Героите на Олимп: Дневниците на героя Пърси Джаксън и Боговете на Олимп: Досиетата на героя Пърси Джаксън и боговете на Олимп:  Похитителят на мълнии Пърси Джаксън и боговете на Олимп:  Морето на чудовищата Пърси Джаксън и боговете на Олимп:  Проклятието на титана Пърси Джаксън и боговете на Олимп:  Битката за Лабиринта Пърси Джаксън и боговете на Олимп:  Последният олимпиец Хрониките на Кейн: Червената пирамида Хрониките на Кейн: Огненият престол Хрониките на Кейн: Сянката на змея 39 ключа: Лабиринтът с костите

vote-01

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.