Читателски клуб „Бисерче вълшебно“ в Търговище

Участниците в читателски клуб „Бисерче вълшебно“ в III а клас на I ОУ „Христо Ботев“ – Търговище се срещнаха с писателя Никола Райков на 20.02.2019 г. Техен домакин бе Регионална библиотека „Петър Стъпов“.

Третокласниците от клуба познават автора от миналата учебна година, когато са чели негови произведения. Специално за срещата те илюстрират откъси от приказките игри на Никола Райков и представят изложба в залата на библиотеката.

На предишните си срещи през януари децата и ръководителят на клуба г-жа В. Петроват. учител в начален етап четат две от номинираните книги, които сами са избрали: „Боби и тайните агенти на Дядо Коледа“ от Юлия Спиридонова и „Как да станеш страхотен #автор“ от Кристофър Едж.

Съвременната коледна приказка на Юлия Спиридонова отправя предизвикателство към децата дали искат да бъдат тайни агенти, които събират сведения за добрите дела на хората, за да могат те да бъдат възнаградени?“ Ентусиазирани, всички участници в клуба пожелали да бъдат тайни посланици на доброто.

„Прочитът на втората книга, която представлява своеобразен наръчник по творческо писане, също предизвика голям интерес у малките читатели. Тя е предназначена за всички, които мечтаят да са успешни #автори, и им дава ценни съвети, напътствия, вдъхновения за създаване на романи, фенфикшъни, телевизионни сценарии, радиопиеси, сюжети за видеоигри… От заниманията във втори клас децата вече познават автора с книгата му „Как да пишем страхотни истории“. Анализирането на неговите произведения е изключително полезно за любознателните третокласници, защото те имат амбиция да сътворят собствени разказчета, които да издадат в първата им авторска книга!“, разказва Галина Станчева, главен учител по БЕЛ.

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.