Читатели-откриватели на книжни съкровища

За трета година учениците от IV г клас на  СУ „Св. Патриарх Евтимий“ – Пловдив  се включват като жури на наградата „Бисерче вълшебно“. Техният читателски клуб се нарича “Читатели-откриватели”, а негов ръковидител е Вилма Йорданова.

Клубът се събира за първата си среща на 03.12.2018 г. в Детския отдел на НБ “Ив. Вазов“ в града, а децата са истински въодушевени и очакват всяка следваща среща с нетърпение. Техен специален гост е Васка Тонова, завеждащ Детския отдел на библиотеката.

Децата самостоятелно и в екип представят прочетена от тях книга: чрез  постери, презентации, лапбук, любими цитати. След като се запознават с наръчниците за писане на за ревю и реклама на книга, децата представят своите първи опити пред съучениците си.

„Да четеш интересна книга е вълнуващо, но да говориш за любимата книга с приятели е още по- приятно.“, споделя Мила.

Участниците в клуба вече са прочели и обсъдили “Мортина. История, от която да умреш от смях”, “Български исторически приказки и легенди”, “Приказка от два свята”, “Шумът на върбите”. По време на следващите две срещи през декември и януари те създават свои електронни книжки в WriteReader, след което ги обсъждат.

Проектът Читателски клубове “Бисерче вълшебно” се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузера си.