Четящите бисерчета от Павликени и техните срещи с автори

Едни от най-приятните мигове за участниците в читателските клубове са срещите с писател. През февруари и март децата от клуб „Четящи бисерчета“ – Павликени имат вълнуващи срещи с двама автори – единият добре познат на българските деца, а другият в началото на кариерата си.

На 21 февруари 2019 г. на клуба гостува авторът на приказки–игри Никола Райков. Той  представя на децата и техните приятели своите герои и техните невероятни приключения. Любопитните „четящи бисерчета“ научават как са създадени книгите, кой е нарисувал героите и защо авторът пише точно книги–игри.

Приказките-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“, „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче”, „Добросъците” и „Приказка от два свята” грабват децата за ръка и ги повеждат към нови срещи с невероятни герои и фантастични места.

„Така напук на всички дигитални чудесии те се влюбиха в автора и неговите герои.“, обобщава Стефка Христова, ръководител на клуба.

На 15 март децата се срещат с Мирая Гешева и нейния дебютен роман „Един почти истински свят”. Мирая споделя какво е да си писател на 14 години и как едно момиче на дванадесет сбъдва своя мечта. Тя представя романа си, който е първа част от поредицата „Избраница на съдбата“, и загатва малка част от нейното продължение. Младата авторка сподели, че е получила голяма подкрепа от своето семейство и приятелите си, и чрез своята първа книга иска да запали и други хора по четенето.

Проектът Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Обществения Борд на Telus International Europe.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.