Звезден сън. Фантастична приказка за деца и родители

Корица: Звезден сън. Фантастична приказка за деца и родители
Издания:мека корица

„Звезден сън” е първа част от историята на малкия Пепи, който сбъдва мечтата си, макар и на сън, да посети една от планетите на Вселената. По пътя за Космоса той се сблъсква с редица природни явления и така научава какво е гръмотевица, светкавица, гравитация, какво са звездите и планетите. Среща се с адроните - обитатели на непозната планета, където поради техническа повреда са принудени да кацнат и остава очарован от тяхната добронамереност и технологични постижения.

Кратка информация за автора: 

Мария Маринова Маринова е родена на 03.12.1944 г. в град Добрич. Завършва гимназия в родния си град, Институт за културно-просветни кадри със специалност „Театър” във Варна и Учителски институт - български език и литература в Смолян.

От 1976 година живее в град Сандански. Работила е като библиотекар в гимназия „Яне Сандански” в града. Дълги години ръководи ученически литературно-творчески и театрални състави към Центъра за работа с деца, читалището и училищата в града. Първата й книга със стихове за деца („Леткина плетка”) излиза през 1986 г. Отличена е с награда. Следват „Тайнството на библиотеката” (1988 г.), „Ха познай” - гатанки (1991 г.), „Закачка-плачка” - стихове за деца (1996 г.), „Гатанки загадки за дечица сладки” (2004 г.), „Атагорд чудовището” (2006 г.), носител на наградата на СБП, „Мило коте” (2012 г.), „Рисунки без лилаво” (2013 г.), „Звезден сън” - първа част на фантастичната приказка и „Войната на адроните” - продължение на пътешествията на малкия Пепи в Космоса.

Маринова сътрудничи със свои творби на списания и вестници за деца и възрастни. Автор е на пиеси за деца, текстове за песни. Член е на СБП от 1995 г.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.