Кронос. Тоя нещастник!

Корица: Кронос. Тоя нещастник!
Част от тийн романи на Юлка поредица:
  • Кронос. Тоя нещастник!
Издания:мека корица

Казвам се Кронос и съм на седемнайсет.
Аз съм математически гений, истински титан на логиката и... наркоман.
Ще ви кажа една тайна - падам си по Тина. Ще ви кажа още една тайна - опитвам се да се откажа от дрогата. Само че имам малък проблем - дрогата не иска да се откаже от мен...

Юлия Спиридонова съвсем не е титан, нито математически гений, нито Кронос, нито пък някога е била наркоман, макар че веднъж се е опитвала да изпуши семейния фикус.
Затова пък има с какво да се похвали - написала е още тринайсет книги за деца и тийнейджъри, спечелила е страшно много награди и е един от най-обичаните съвременни детски писатели.

Кратка информация за автора: 

Юлия Спиридонова е родена на 30 октомври 1972 година в София в семейството на художници. Автор е на много книги за деца и тийнейджъри и на над 400 сценария.

Сред книгите ѝ се нарежда фентъзи-трилогията "Страната на сънищата" („Любими попътечо”, "Кралска кръв” и "Иглата на Лабакан"); тийн-романите "Тина и половина", "Графиня Батори" и „Макс. Всичко на макс”; „Кръстьо частен детектив. В Долната земя”; “Приказка за вълшебната флейта”.

Тя е организатор на седмичната инициатива „Кой обича приказки” към Детско-юношески отдел на Столична библиотека. През 2014 г. инициира създаването на читателски клуб "Летящо прасе" (или четящ тийнейджър). Инициатор и организатор е и на кампанията „Където живеят деца, трябва да има детски книги”. Кампанията събира библиотеки (от нови книги и заглавия) в домовете за деца, лишени от родителска грижа.

Юлия е носител на редица литературни награди, сред които Награда "Бисерче вълшебно" 2016 в категория "Откриватели", Литературната награда "Перото" в раздел "Детска литература", Националната награда "Константин Константинов" и др.

Книгата "Кронос. Тоя нещастник!" носи на Спиридонова и номинация в една от най-престижните награди за детско-юношеска литература в света - мемориалната награда "Астрид Линдгрен".

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.