Веселите приключения на Петсън и Финдъс

Корица: Веселите приключения на Петсън и Финдъс
Издания:мека корица (английски)
Страници: 36

Котарачето Финдъс и неговият приятел Петсън се впускат в нови приключения.

Финдъс измисля за Петсън нова игра

Петсън и неговият котарак Финдъс преживяват в малкия си двор много приключения. Един ден неуморимият Финдъс измисля нова весела игра. Той е скрил разни неща, които Петсън трябва да намери: една паница, няколко яйца, един гюм за мляко, накрая дори един тиган. Какво ли трябва да направи Петсън за котето от тези неща?

Финдъс търси Петсън под дърво и камък

Финдъс е нарисувал картина за Петсън и няма търпение да му я подари. Но къде е Петсън? Сякаш е изчезнал вдън земя! Финдъс напразно разпитва всички, но никой не може да му помогне. Най-сетне той намира Петсън в градината. Петсън също има подарък за Финдъс. Какъв ли е той?

Кратка информация за автора/илюстратора:

Свен Нордквист е шведски художник и писател. Носител е на престижната награда на името на Астрид Линдгрен за цялостно творчество, автор е на много книги за деца, но световна известност му носят историите за Финдъс и Петсън, с които са израснали поколения деца от цял свят.

По мотиви от книгите за чудака Петсън и неговото очарователно котараче Финдъс са снимани анимационни филми, създадени са компютърни игри, поставени са театрални спектакли.

Свен Нодквист е роден на 30 април 1946 г., обича да слуша „Пинк Флойд”, да вдъхва живот на непотребни вещи, да майстори от дърво детски площадки и къщи (съвсем истински при това), но най-вече обича да рисува и да измисля истории.

Откъс:

Други книги от този автор/поредица:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.