Петсън и Финдъс и как по Коледа се случват чудеса

Корица: Петсън и Финдъс и как по Коледа се случват чудеса
Част от Петсън и Финдъс поредица:
Издания:мека корица (английски)
Страници: 144

„Петсън и Финдъс и как по Коледа се случват чудеса”, за разлика от познатите на българските читатели девет книжки от поредицата, е цели 144 страници!

Но Финдъс и Петсън са си все същите, както и прекрасните илюстрации на Свен Нордквист, и невероятно чаровните, топли и изпълнени с доброта и красота истории. Каква е рецептата за вълшебна Коледа, как можете да повикате Дядо Коледа у дома, защо са важни дървените сандъци в антрето и какво да правите, когато толкова добре сте се скрили, че сами не можете да се откриете ще разберете от невероятните коледните преживелици на Финдъс и Петсън.

Казват, че по Коледа се случват чудеса – желанията се сбъдват, а онова, за което сме мечтали, става възможно. Тази книга е чудесно четиво за деца, а и за родители през коледните дни – забавна и весела, изпълнена с уют, обич и приятелство, тя омайва и малките, и големите си читатели и им помага да видят чудото на доброто, което всеки от нас носи в себе си.

Кратка информация за автора/илюстратора:

Свен Нордквист е шведски художник и писател. Носител е на престижната награда на името на Астрид Линдгрен за цялостно творчество, автор е на много книги за деца, но световна известност му носят историите за Финдъс и Петсън, с които са израснали поколения деца от цял свят. По мотиви от книгите за чудака Петсън и неговото очарователно котараче Финдъс са снимани анимационни и игрални филми, създадени са компютърни игри, поставени са театрални спектакли.

Откъс:

https://issuu.com/biserche_valshebno/docs/2750

Още книги от този автор:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.