Къде е сестра ми?

 

Как да намериш сестра си, която постоянно изчезва някъде? Къде да я търсиш? Светът е толкова голям, в него има толкова много интересни места – от другата страна на хълма се редят още хълмове, гори, села, градове, планини, поля... И само да се огледаш и да се разсееш малко – хоп, сестра ти изчезва, сякаш потъва вдън земя!

Все пак по-малкото братче на тази тайнствено изчезваща сестра не може да не я намери, защото я обича, познава я най-добре от всички и може да се досети къде да я търси.

Ако искате, може и вие да тръгнете по петите ù и да разгледате невероятни места, които никога не сте виждали! Тази великолепна книга от типа вимелбух ще достави истинско удоволствиеи на децата, и на цялото семейство.

Кратка информация за автора:

Свен Нордквист е шведски художник и писател. Носител е на престижната награда на името на Астрид Линдгрен за цялостно творчество, автор е на много книги за деца, но световна известност му носят историите за Финдъс и Петсън, с които са израстнали поколения деца от цял свят.

По мотиви от книгите за чудака Петсън и неговото очарователно котараче Финдъс са снимани анимационни филми, създадени са компютърни игри, поставени са театрални спектакли. Свен Нодквист е на 74 години, обича да слуша „Пинк флойд”, да вдъхва живот на непотребни вещи, да майстори от дърво детски площадки и къщи (съвсем истински при това), но най-вече обича да рисува и да измисля истории.

Други книги от Свен Нордквист:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.