Пет истории за нюнючета

Корица: Пет истории за нюнючета
Издания:твърда корица

 

Не знаете какво е нюнюче ли?

О! Ами нюнючето е мъничко човече, което е родено, за да помага. На кого ли? Най-често на децата – на хорските, на рибешките, на животинските – били те катерички, бухалчета, калинки, язовци – на всякакви лазунки, гризунки и скрибуцки.

Нюнючетата са абсолютно вълшебни, защото каквото и да правят, хората изобщо не ги виждат и не ги чуват. Е, само понякога, и то единствено децата, които ни разказаха за тях. Ето част от техните истории, на които ние вярваме напълно...

Кратка информация за автора:

Анна Норт, или Анна Пенкова, е с няколко професии – химик, икономист и журналист, но най-любимата ѝ е създаването на истории. Има много статии и разкази зад гърба си, както и няколко детски книги. Тя, също като децата, обожава приказките, вярва в магията на доброто, във вълшебните същества и в книгите.

Кратка информация за илюстратора:

Албена Каменова е художник, илюстратор и мечтател на свободна практика. Завършила е специалност „Книга и печатна графика” в Националната художествена академия. Най-голямото й удоволствие е да рисува за деца, защото това е нейният свят, в който се чувства в свои води.

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.