Ловец на призраци

Корица: Ловец на призраци
Част от Агенция Призраци поредица:
  • Ловец на призраци
Издания:мека корица (английски)
Страници: 144

Уилард Мьогалей (или просто Уил) още не е завършил училище, но му се налага да поеме семейния бизнес – агенция „Призраци“. Последвайте Уил и неговите своенравни призраци в техните смешни и фантасмагорични приключения.

Настъпват тежки дни за младия Уил Мьогалей – има двойка на домашното по математика, очарователната Сюзън не му говори, а на всичкото отгоре внезапно изчезва господин Тураган – най-милият и изпълнителен призрак от агенцията му. Къде ли може да е?

Единственото обяснение е, че в града се е появил ловец на призраци! Уил и Тъпър трябва бързо да го открият, за да спасят агенцията.

Книгата е част от поредицата "Агенция "Призраци".

Кратка информация за автора:

Пиердоминико Бакаларио е роден през 1974 г. в едно малко италианско градче Акуи Терми, в Северната част на Италия. Израства в огромна стара къща, пълна с книги и истории. Завършил е право, но от 22-годишната си възраст пише за деца. Първата му публикувана книга му носи и първата награда. Книгите му са преведени на повече от 23 езика. И до ден днешен продължава да се наслаждава на писането.

Кратка информация за преводача:

Доц. д-р Нели Раданова е ръководител на департамент „Чужди езици и литератури – романистика и германистика“ в Нов български университет от 2012 г. Доцент по италианско езикознание. Научните й интереси са в областта на италианското и съпоставително езикознание, превод, културология, италианска опера, фолклор и традиции.

Води занятия с бакалаври от програма „Италианистика“ по морфология и синтаксис на италианския език, италианска фразеология, стратегии на писмения превод, художествен и филмов превод и курсове в Minor програмата „Приложна лингвистика и превод (италиански език)“, както и курсът „Приказното в устната народна традиция.

Преводач на книги по история и фолклор от български на италиански език и на художествена и публицистична литература от италиански на български език.

Откъс:

https://issuu.com/biserche_valshebno/docs/lovets-na-prizratsi

Още книги от тази поредица:

Този сайт използва бисквитки, за да подобри работата си. Можете да ги изключите от настройките на браузъра си.